Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na prekretnici

Bruto dobit MOL-a porasla 23 posto – na 1,2 mlrd. dolara

MOL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
05.08.2017.
u 00:30

Očekivanja EBITDA-e za 2017. povećali su na 2,3 mlrd. dolara. Rast je rezultat povećanja cijene ugljikovodika na tržištu

MOL Grupa povećala je u prvih šest mjeseci 2017. čistu EBITDA-u (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) 23 posto u odnosu na isto razdoblje lani – na 1,3 milijarde dolara, dok im neto dobit iznosi 639 milijuna dolara i najveća je u zadnjih deset godina. Rast je rezultat povećanja cijene ugljikovodika na tržištu, ali i nižih operativnih troškova.

Prema izvješću koje su jučer objavili, rasli su u svim segmentima poslovanja, a u priopćenju ističu da su ostvarili prekretnicu na transformacijskom putu prema petrokemijskoj djelatnosti potpisivanjem ključnih ugovora za projekt Poliol, kao što su i definirali u kompanijskoj strategiji 2030. Nastavljaju i izgradnju mreže više od 250 punjača električnih vozila u srednjoj i istočnoj Europi, kao dio konzorcija NEXT-E, koji je u tu svrhu dobio 19 milijuna eura iz Europske unije.

Zbog izvrsnog rezultata u prvoj polovici godine kompanija je povećala očekivanja za 2017. na EBITDA-u od 2,3 milijarde dolara. U segmentima rafinerija i marketinga postigli su rekordan polugodišnji rezultat s EBITDA-om od 652 milijuna dolara i rastom od osam posto, dok su im istraživanja i proizvodnja donijeli 45 posto veću EBITDA-u, od 447 milijuna dolara, a usluge kupcima i maloprodaja polugodišnju EBITDA-u od 150 milijuna dolara, 18 posto veću nego u istom razdoblju lani. Proizvodnja plina ostvarila je polugodišnju EBITDA-u od 107 milijuna dolara, što je porast od 12 posto.

Komentara 2

PI
Pikacu
01:28 05.08.2017.

Da Sa judinom INOM

DU
Deleted user
07:14 05.08.2017.

1989 je mol bio patuljak u odnosu na inu koja je samo u razvoju imala 1500 inzenjera i tehnicara i ina je bila takmac na svjetskom trzistu a danas dalici donose odluke o ini a greguricev matesa vodi hoo bass lijepo pravi sportski tip .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije