Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADZORNI ODBOR

Božo Prka i dalje na čelu Privredne banke Zagreb

Božo Prka
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
09.02.2015.
u 19:56

Produljeni su i mandati članovima uprave Ivanu Gerovcu, Dinku Luciću i Draženku Kopljaru

U obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi potvrđeno je iz Privredne banke da je odlukom Nadzornog odbora banke, donesenom uz prethodnu suglasnost Hrvatske narodne banke, produljen mandat predsjedniku uprave banke Boži Prki te članovima uprave Ivanu Gerovcu, Dinku Luciću i Draženku Kopljaru za iduće trogodišnje razdoblje, počevši od sutra.

Tako Prka, za razliku od većine domaćih dugogodišnjih čelnika većih banaka, svoju poziciju zadržava. Podsjetimo, neki je dan istekao mandat Franji Lukoviću u Zabi, odlazi i čelnik Erstea Petar Radaković, a prošle godine otišao je Zdenko Adrović iz RBA.

Uprava i Nadzorni odbor Privredne banke utvrdili su i prijedlog Odluke o upotrebi dobiti iz 2014. godini koji se upućuje Glavnoj skupštini banke. Predlaže se isplata dividende u iznosu od 27 kuna po dionici dioničarima banke koji na dan 13. travnja 2015. budu evidentirani u depozitoriju SKDD-a kao imatelji redovnih dionica koje glase na ime. Dividenda će biti isplaćena 14. travnja 2015.

>> Njavro, Prka i Jurčić: Pozivali smo se na Marxa? Bilo je poželjno

>> Miljenko Živaljić želi moderniju Zabu za podršku gospodarstvu

Komentara 3

NP
nepotistički profiter
20:48 09.02.2015.

herceg bosno srce ponosno, neka vide da se ima...

K2
kritičar_2
18:06 10.02.2015.

Joj što će nam biti dobro,kad se erojoš malo zakopiti.

TH
than
23:42 09.02.2015.

Pa drug Prka je 'kupio' svoje radno mjesto... To svi mi lijepo znamo. Lijepo smo sanirali banke, ne'ko ih je kupio za male novce, a nitko nije odgovarao. Sto je zanimljivo i kradeze i kukulele koalicija nista ne poduzimaju. Pametnom, dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije