Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZRAKOPLOVI

Boeingu 3,9 milijardi dolara vrijedan ugovor za nove Air Force One

Air Force One
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.07.2018.
u 10:53

Boeingovi zrakoplovi dizajnirani su tako da mogu letjeti u najgorim uvjetima, kao što je nuklearni rat i opremljeni brojnim obrambenim sustavima.

Američki proizvođač zrakoplova Boeing dobio je 3,9 milijardi dolara vrijedan ugovor za dva nova zrakoplova 747-8 koje koristi predsjednik SAD-a, objavili su dužnosnici u srijedu.

Zrakoplovi Air Force One trebali bi biti isporučeni do prosinca 2024. i obojeni u crvenu, bijelu i plavu boju.

Predsjednik Donald Trump ranije se protivio inicijalnom dogovoru Boeinga i Bijele kuće vrijednom četiri milijardi dolara, rekavši svojedobno na Twitteru "otkažite ugovor" i "troškovi su izmakli kontroli".

Boeingovi zrakoplovi dizajnirani su tako da mogu letjeti u najgorim uvjetima, kao što je nuklearni rat i opremljeni brojnim obrambenim sustavima.

Trump je u intervjuu ABC-u u utorak rekao da će novi modeli Air Force Onea biti osvježeni iznutra, a izvana se razlikovati od postojećih bijelo-plavih letjelica koje datiraju iz vremena predsjednika Johna F.Kennedyja.

"Crvena, bijela i plava", rekao je Trump. "Air Force One će biti nevjerojatan. Bit će najbolji u kategoriji, najbolji na svijetu. I bit će crveno, bijelo, plavi, baš kako treba biti", dodao je.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:30 18.07.2018.

Ako ce biti crvena, bijela i plava mogu ih posuditi i nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije