Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
media festival

Bivša grčka vlada ignorirala anonimne blogove i njihove laži

'20.09.2012., Rovinj - Predavanje Georgea S. Petalotija, bivseg glasnogovornika grcke Vlade, na Weekend media festivalu.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
20.09.2012.
u 20:20

Sudionici panela održanog prije predavanja zaključili su da bi vlade trebale više komunicirati i slušati sve partnere s kojima surađuju

Potpuna istina i transparentnost bila je jedina politika bivše grčke vlade koja je na vlast došla dva dana nakon što je Europa otkrila da joj se plasiraju lažni podaci o stanju državne kase i deficita, objasnio je George S. Petalotis, glasnogovornik bivšeg grčkog premijera Georgea Papandreoua, na 15. konferenciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću na temu krize, koja se održava u Rovinju u sklopu Weekend Media Festivala.

Petalotis je podsjetio da je vlada koja je upravljala Grčkom do listopada 2009., zbog predstojećih parlamentarnih izbora, Europi i grčkim građanima rekla da deficit države iznosi 3 posto, da bi se brzo saznalo da on iznosi visokih 15,6 posto.

- Papandreou je morao odustati od mnogih predizbornih planova kako bi smanjio deficit. Trebalo je iskreno građanima objasniti u kakvom ozbiljnom stanju se nalazimo - prisjetio se Petalotis.

- Počeli smo s diplomatskim maratonom, velikim rezovima i reformama. Građani su bili između dvije vatre, vlada im je govorila da se svi moramo žrtvovati, a oporba je igrala na emocije, nudila lažna rješenja i puštala razne spinove - kaže Petalotis te dodaje da je Papandreou ipak izgubio izbore. Tijekom 2,5 godine vlasti s javnošću se komuniciralo preko svih društvenih mreža, a odlučeno je da se ne obaziru na anonimne blogove, iako su im stvarali probleme. Grčkom se proširilo anonimno pismo u kojem je pisalo da ćemo bankrotirati, pa su idući dan pali svi burzovni indeksi, prisjeća se.

Danas Grčkom upravljaju tri stranke koje su morale nastaviti oštru politiku Papandreoua. Na panelu održanom prije predavanja sudionici su zaključili da bi vlade trebale više komunicirati i slušati sve partnere s kojima surađuju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije