Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi poslovi

Bilokalnik drvo za naselje u Dohi izvozi čak 35 tisuća vrata

bilokalnik
Jolanda Rak Šajn
26.03.2011.
u 15:00

Biznis u Katru, nadaju se, samo je uvertira za puno veći posao na Bliskom istoku, o kojemu trenutačno pregovaraju, pa u kompaniji o tome za sada ne žele previše govoriti, osim da i te kako računaju na bliskoistočno tržište.

Koprivnička tvrtka Bilokalnik drvo, članica Nexe grupe, s Katrom je dogovorila posao proizvodnje čak 35 tisuća komada vrata u vrijednosti oko 5 milijuna eura, što je otprilike polugodišnja proizvodnja te kompanije. Prva isporuka vrata od tikovine s okvirima od pravog drveta od hrasta, bukve, jasena, trešnje… za novo naselje u Dohi već je, naime, krenula, doznajemo od Hrvoja Milanovića, pomoćnika direktora Bilokalnika.

Posao s Katrom ponovno će uposliti ljudske resurse i pogon pilane Bilokalnik drva, u kojoj je rad bio privremeno obustavljen zbog krize, a u tvrtki računaju i na dalja zapošljavanja. Biznis u Katru, nadaju se, samo je uvertira za puno veći posao na Bliskom istoku, o kojemu trenutačno pregovaraju, pa u kompaniji o tome za sada ne žele previše govoriti, osim da i te kako računaju na bliskoistočno tržište - Saudijsku Arabiju, Jordan, ali i Tunis, Alžir…

Iako je kriza u protekle dvije godine dobro uzdrmala hrvatsku drvnu industriju i izgubljeno je više od 8500 radnih mjesta, tvrtka je, naime, svjedno ulagali u nove tehnologije i znanja, novu lakirnicu i kantericu - više od milijun eura, povećavajući efikasnost poslovanja, te su uvjereni da i cijenom i kvalitetom mogu konkurirati i najvećima u tom biznisu – Nijemcima i Talijanima.

Tvrtka ovih dana u organizaciji Hrvatske gospodarske komore izlaže i na birminghamskom sajmu graditeljstva The Homebuilding and Renovating Showu koji je, drže, također velika prilika za kompaniju te čitavu drvoprerađivačku industriju koja ima kvalitetne i cjenovno konkurentne proizvode. Sve ostalo je stvar dobrog marketinga i kontakata s dilerima, kaže Milanović. Britansko tržište, naime, uvozi čak 63 posto svojih potreba za drvom, od čega 57 posto iz Europe.

Komentirajući najnoviji Bilokalnikov posao u Katru, Rajko Ružička, pomoćnik direktorice Sektora poljoprivrede, prehrambene industrije i šumarstva HGK, kaže kako bliskoistočna tržišta imaju izuzetno jaku konjukturu. Na njima se puno gradi i investira i navikla su na kvalitetu kakvu im hrvatski drvoprerađivači mogu pružiti. To svakako treba iskoristiti, napominje. HGK i naši proizvođači još nemaju puno kontakata na tom tržištu, no tijeku su pregovori s jednom hrvatsko-omanskom tvrtkom koja bi trebali osigurati bolji plasman hrvatske kvalitete na bliskoistočnom tržištu.

Komentara 1

LU
lutomirski
19:00 27.03.2011.

¨to je dobro da neko vjeruje u Hrvatsku, sad kad im nabiju poreze i dode USKOK, imaju li izvoznu i uporabnu dozvolu ????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije