Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TIJEKU PREGOVORI S VIŠE FIRMI

Belje zainteresirano za pogon i 160 radnika Megglea?

22.08.2020.
u 00:30

Trenutačno ne manjka zainteresiranih

Dok javnost i političari i dalje dvoje povlači li se Meggle opravdano ili neopravdano iz proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda u Hrvatskoj, interesenata za osječki pogon, njegovih 160 radnika koji bi koncem godine trebali ostati bez posla te 280 kooperanata, trenutačno, čini se, ne manjka.

– Meggle Hrvatska razgovara s nekoliko kompanija koje su potencijalno zainteresirane za preuzimanje naše proizvodnje nakon 31. prosinca – potvrdila nam je Marica Oroz, voditeljica marketinga za jugoistočnu Europu, ističući kako u sadašnjoj fazi razgovora, bez suglasnosti potencijalnih kandidata, nisu u mogućnosti iznositi o kojim je kompanijama riječ.

No nadaju se i skoroj formalnoj potvrdi interesa za kupnju neke od njih o čemu će, dodaje Oroz, informirati sve svoje dionike. Kao jedan od mogućih vlasnika pogona u Osijeku ovih se dana sve više spominje Belje, koje posluje u sastavu Fortenova grupe, a uz vlastitu proizvodnju mlijeka na pet modernih farmi muznih krava ima i 40-godišnju tradiciju proizvodnje ABC sira koji bilježi izvrsne prodajne rezultate kako na domaćem tako i na 20 izvoznih tržišta. Pogon Megglea njemu bi mogao poslužiti za nadogradnju, proširenje palete mliječnih proizvoda od domaćeg mlijeka. No iz Fortenove jučer su samo kratko kazali kako “u ovom trenutku ne mogu ništa komentirati”.

– Pokazali smo interes, ali se nismo našli – kazala nam je pak kratko suvlasnica vukovarske tvrtke Bella Vita Jelena Tomašić, koja se među prvima spominjala kao spas za pogon i radnike, a inače je registrirana za posredovanje u trgovini različitim proizvodima i lani je imala 31 tisuću kuna ukupnih prihoda i neto gubitak od oko 300.000 kuna. Marko Pipunić, vlasnik Žito grupe, potvrdio nam je jučer da on ne pregovara i nije zainteresiran za pogon Megglea.

– Ako nešto takvoga budemo radili, gradit ćemo novu priču – odgovorio je Pipunić. 

Ključne riječi

Komentara 4

PV
prcko.vita
20:49 24.08.2020.

Kakvo Belje? Dajte se informirajte koliko vrijedi dionica Belja na burzi, 0,00 kuna. I o čemu dalje da pričamo?

GL
globalsolutions
18:47 23.08.2020.

Meggle je shvatio da ga u Osijeku nikada nije trebalo ni biti

DU
Deleted user
09:43 22.08.2020.

Meggle radi dobar interes. Kad u HR prodas cijelu tvrtku, prodavac nije duzan platiti niti jednu lipu poreza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije