Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agrokor

Belje proizvelo 35 milijuna litara mlijeka

mlijeko
Foto: Anto Magzan/Pixsell
29.12.2015.
u 12:09

Porast proizvodnje, kako navode, rezultat je ponajprije velikih ulaganja u proširenje kapaciteta i nove tehnologije.

Tvrtka Belje iz sastava koncerna Agrokor ovu godinu je zaokružila s proizvodnjom 35 milijuna litara mlijeka što je pet milijuna litara više nego prošle godine, izvijestili su u utorak iz te tvrtke.

Porast proizvodnje, kako navode, rezultat je ponajprije velikih ulaganja u proširenje kapaciteta i nove tehnologije.

Nakon otvaranja farme Topolik koja je 2008. postala najveća robotizirana farma muznih krava u regiji s ukupnim kapacitetom 500 grla, Belje je ove godine otvorilo i drugu, još veću farmu na lokaciji Mitrovac. S kapacitetom od 2000 muznih krava, Mitrovac je najveća farma u Hrvatskoj, koja ostvaruje ukupnu proizvodnju veću od 15 milijuna litara mlijeka. Kad se tome pribroji proizvodnja mlijeka s farme Topolik i još četiri farme muznih krava u Belju, ne čudi da su ovogodišnji planovi proizvodnje ne samo ostvareni, nego i premašeni, navode iz Belja.

 "Ulaganja u razvoj i novu tehnologiju u našim proizvodnim kapacitetima već sada donose izvrsne rezultate, a vjerujemo da je to tek početak novog velikog zamaha", istaknuo je predsjednik Uprave Belja Davor Bošnjaković.

>> Svaki treći seljak stariji od 65 godina i obrađuje malo zemlje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije