Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADNJA TERMINALA

Barbara Dorić nova direktorica tvrtke LNG Hrvatska

Barbara Dorić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/5
19.04.2018.
u 14:55

Vladin je plan da terminal počne raditi početkom 2020. godine

Kako bi se ubrzala procedura gradnje LNG terminala, Vlada RH pokrenula je proceduru za donošenjem posebnog zakona 'lex LNG' kojim se određuje se da će tvrtka LNG Hrvatska dobiti koncesiju na pomorskom dobru radi gradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene u Omišlju.

Nova direktorica tvrtke LNG Hrvatska postala je Barbara Dorić koja je do sada obnašala dužnost predsjednice Uprave Agencije za ugljikovodike. Radila je u Centru za energetske investicije koji je u međuvremenu pripojen Agenciji i američkoj konzultantskoj kući A. T. Kearney.

U Nadzornom odboru nalaze se Kažimir Vrankić, kao predstavnik tvrtke HEP d.d.,  Mihovil Anđelinović, kao predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Luka Balen, kao predstavnik tvrtke Plinacro d.o.o. 

Kako je Večernji list ranije pisao, budući da se očekuje da će u tvrtki LNG Hrvatska, koja je sad u suvlasništvu HEP-a i Plinacra, većinski udio držati strane tvrtke, zakonom koji je upućen u javnu raspravu izričito se navodi da brod koji je u biti plutajući LNG terminal mora biti pod hrvatskom zastavom.

Plan je da terminal počne raditi početkom 2020. godine, a u tvrtki LNG Hrvatska obvezujuće ponude za zakup kapaciteta očekuju se do kraja travnja, a krajem drugog kvartala i konačna investicijska odluka.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
15:04 19.04.2018.

Vrdoljakova allround igračica. S mjesta ravnateljice Agencije za ugljikovodike na LNG Hrvatska. Koalicija Petokraka za neke radi odličan posao .

RI
rightside
15:10 19.04.2018.

halo, a jel ona nova u komisiji za sukob interesa pocela rjesavat plenkoviceve slucajeve.ako nije kad misli pocet? zasto? pa zato.. evo joj novog slucaja,,)))))

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
16:20 19.04.2018.

Hercegovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije