Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na linića

HUB: Banke nisu izigrale dogovor s Vladom oko kredita

'31.05.2011., hotel Regent Esplanade, Zagreb - Tvrtka Roland Berger predstavila je studiju o bankarstvu u jugoistocnoj Europi i EU. Zoran Bohacek.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
13.11.2013.
u 13:32

Bit dogovora je u smanjenju prosječne kamatne stope pri odobravanju kredita u švicarskim francima za 30 posto, i banke i HNB se tako i ponašaju - priopćili su iz Hrvatske udruge banaka

- Ne razumijemo da se govori o nekakvom "mijenjanju rješenja" ili "izigravanju dogovora" od strane banaka. Bit dogovora je u smanjenju prosječne stope pri odobravanju kredita u švicarskim francima za 30 posto te i banke i HNB postupaju sukladno tome i očekuju da će i Ministarstvo financija ostati pri postignutom dogovoru - stoji u priopćenju Hrvatske udruge banaka na današnji Linićev istup u Saboru, kako su banke izigrale Vladu.

Napominju da se "ni o kakvim brojkama se nije razgovaralo, jer se u prijedlogu (da svi dužnici u švicarskim francima od 1. siječnja 2014. za vrijeme trajanja izvanredno promijenjenih okolnosti plaćaju kamatu jednaku prosječnoj kamati na odobrene kredite u CHF umanjenu za 20 posto) navodi da će HNB objaviti prosječnu kamatnu stopu i s time su se sve strane složile, prihvaćajući rizik da konačna brojka bude i različita od očekivane."

Hrvatska udruga banaka smatra, stoga, da je postizanje dogovora oko kredita u CHF važno za korisnike tih kredita, klijente banaka koji su se našli u problemima, jer se u protivnome odgađa primjena momentalnog i efikasnog rješenja koje bi olakšalo njihov položaj.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar cruyff
cruyff
13:59 13.11.2013.

stravično udvratan čovjek a još veći prevarant....! takav je idealan za banke..!

BM
braćo mila
14:15 13.11.2013.

Ovo je stvarno previše. Tako lako rade budale od nas. Evo sada i Linića "vuku za nos". Samo čekam još komentra od cijenjenog Dr. Ivankovića. On je onomad rekao da su banke ponudile 20% smanjenje rata. Pazi RATA ! AA ! A kada sada ispade da je to smanjenje postojećih kamata za 20%. Zna li cijenjeni prof. dr. da je to : 800 - 200 = 600 KN razlike , konkretno na jednom slučaju. Tj. 20% rate je 800 KN, a 20 % manje kamate na postojeće je cca 200 kn. Sram bilo one koji su mu dali zvanje, jer on znanje nema. A ako ima onda laže. Dobro kaže Linić : Sram Vas bilo !

TO
tom2802
14:38 13.11.2013.

ovog (nazovimo ga tako) gospodina Bohačeka, kad vidim, odmah moram do telefonske govornice, pa kako ga nije stid i sramota, oni stvarno misle da je narod krdo nekakovih životinja; g.Bajiću, molim Vas da svratite i do HUB-a, da malo izvidite situaciju, vjerujem da je i tamo bilo svega i svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije