Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcije

Banke akcijama i kreditnim uvjetima privukle kupce stanova

'Banka_Davor Puklavec24sata_'
''
27.05.2010.
u 13:00

Gotovo sve banke od početka godine bilježe konstantan rast plasmana po odobrenim stambenim kreditima građanima

Akcije koje su banke u Hrvatskoj pokrenule kako bi potaknule prodaju stanova i pokrenule s mrtve točke situaciju u kojoj prazni stanovi mjesecima stoje neprodani, privukle su brojne građane. Podaci banaka pokazuju kako se sve više građana odlučuje za akcijske cijene stanova, kao i za posebne uvjete stambenih kredita koje banke nude.

Rast od 30 posto

Tako je u prvim mjesecima ove godine PBZ zabilježio stalan rast plasmana po odobrenim stambenim kreditima građanima. Tome su najvećim dijelom pridonijeli i novi povoljniji uvjeti stambenog kreditiranja iz nove generacije stambenih kredita koje je PBZ uvrstila u svoju ponudu početkom ožujka.

– U ožujku je plasman stambenih kredita odobrenih građanstvu porastao za gotovo 30 posto u odnosu na prethodni mjesec, a u novoj generaciji stambenih kredita PBZ-a posebno su povoljni uvjeti za mlade odnosno korisnike kredita do 40 godina starosti uz akcijsku fiksnu kamatnu stopu od 6,50 posto godišnje, za prvih 12 mjeseci. Kamatna stopa za preostali rok otplate za mlade iznosi 6,60 posto godišnje, promjenljivo – kaže Dražen Dumančić iz PBZ-a. PBZ nije prodavao određene stanove, ali je, kako ističu, ponudio posebne uvjete kreditiranja koji su privukli građane. Iz Zagrebačke banke poručili su kako je kroz akciju Dan za stan koja se održava posljednjih mjesec dana tristotinjak građana obišlo stanove u ponudi ZABE, a čak su 204 stana rezervirana.

– Klijenti su najzainteresiraniji za dvosobne stanove od 40 do 45 četvornih metara, te trosobne stanove od 55 do 65 četvornih metara, a prosječan je iznos kredita oko 80.000 eura uz otplatu od 25 do 30 godina. U prva četiri mjeseca 2010. isplaćeno je gotovo pola milijarde kuna stambenih kredita, što je gotovo 10 posto više nego u istome razdoblju prošle godine poručili su iz ZABE.

Akcija do 30. lipnja

Erste banka je uz redovne uvjete stambenog kreditiranja u ponudu uvela i zajedničku akciju u suradnji s građevinskim tvrtkama koja traje do 30. lipnja.

– Uveli smo povoljnije uvjete kupnje stambenog prostora za klijente koji se odnose na sniženu kamatnu stopu, fiksnu u razdoblju od 24 do 30 mjeseci, a koja se kreće od 4,00% do 5,85% ovisno o odabranom modelu kredita i kreditnoj sposobnosti klijenta. Dosad je prodano ukupno 198 stanova – kažu u Erste banci.

Banke su ponudile stambene kredite s povoljnijim uvjetima dobivanja i kamatnim stopama, što je rezultiralo rastom potražnje

Neke su banke u ponudu uključile i stanove građevinskih tvrtki, njihovih klijenata, koje se moglo kupiti po još povoljnijim uvjetima

Građanima to olakšava izbor stana. Na jednome mjestu mogu dobiti sve informacije o stanovima i samome kreditu, te ga i realizirati

Ključne riječi

Komentara 8

S1
s1504975
14:41 27.05.2010.

Placeni clanak, nema veze sa stvarnoscu!

MM
Mladen Miletić
11:39 01.06.2010.

Luka Capar / VLM ??? daj malo reršeširaj i pogledaj van pa onda napiši to je HR. A ovo je EU- Njemačka i kupnja stana i cijena i sve skupa kako zaista realitet izgleda ako smiješ ?

OB
-obrisani-
13:04 27.05.2010.

hahahahahahha akcijska cijena hahahahahahha-dobar stos, to vam izgleda ko kad klupujete auto, pa dobite garanciju a pojma nemate da ste tu garanciuju vi sami kupili ili platili, tako i ova akcija, to je iskljucivo za bedake i idiote, najprije dignu cijenu preko 3000 eura ili 2000 uopce nije vazno a onda ti puste 100 ili dvjesto eura, a dignuli 300 hehehehehehhe-akcija, hehehehehhe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije