Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzlet

Azijske burze najviše rastu u zadnjih šest mjeseci

Burza
AFP
24.05.2010.
u 08:35

Rast počiva na uvjerenju da će Kina uspjeti obuzdati ekonomiju budući da europska dužnička kriza ugrožava oporavak globalnog gospodarstva.

Azijske dionice rastu na krilima najvećeg porasta azijske burze od studenog, koje pak počiva na uvjerenju da će Kina uspjeti obuzdati ekonomiju jer europska dužnička kriza ugrožava oporavak globalnog gospodarstva, prenosi Bloomberg.

Šangajski Compozite Index skočio je 3,1 posto, na 2,664.65, a MSCI Asia Pacific Index porastao je za 0,5 posto. Važnost Kine kao pokretača globalnog gospodarstva jača nakon što je Europa poduzela mjere za spas europskih javnih financija. Kineski zajmodavci ove su godine već tri putra tražili da se uspostave novi fondovi koji će poslužiti kao spasonosne rezerve. Više od 95 posto kineskih dionica je poraslo, a samo su tri imale pad.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:10 24.05.2010.

Koliko crvenila na slici, a sve je u plusu i strelice pokazuju rast... Jel to kod Kineza crveno znači pozitivu? :D

UK
Ugo Kajvez
01:18 25.05.2010.

Dakle ova kriza nije SVIJETSKA nego SAMO euro-američka .... izazvana anglosaksonsko-cionističkim bankama ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije