Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski fond za privatizaciju odlučio

Agrokor kupuje Vupik za 30 milijuna kuna

todoric
Patrik Macek
10.11.2009.
u 13:57

Agrokor je, osim što je ponudio višu cijenu za dionice od M SAN-a i Žita, ponudio i veći iznos ulaganja, a spreman je podmiriti i više Vupikovih dugova.

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju odlučio je kako će novi vlasnik 87,98 posto Vupika po cijeni od 30 milijuna kuna biti Agrokor, piše Bankamagazine.hr.

Agrokorova ponuda bolja je 19,83 posto od one koju su zajedno dostavili M SAN ulaganja i osječko Žito.

To je inače prva odluka novog UO HFP-a koji odlukom Vlade djeluje u sastavu: ministar poljoprivrede Petar Čobanković kao predsjednik, te državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Tamara Obradović Mazal, ministrica bez portfelja Bianca Matković, Ozren Matijašević i ministar turizma Damir Bajs, kojeg je mijenjao zamjenik Robert Pende.

Predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak rekao je kako je Agrokor, osim što je ponudio višu cijenu za dionice od M SAN-a i Žita, ponudio je i veći iznos ulaganja, a spreman je podmiriti i više Vupikovih dugova.

Tako će prema ponudi Agrokor u sljedećih pet godina u Vupik uložiti 430 milijuna kuna vlastitih sredstava, a uz to spreman je podmiriti 20 posto od 297 milijuna kuna Vupikovih obveza prema korisnicima državnog proračuna.

Na taj način će, prema Čobankovićevim riječima, Agrokor na dan potpisivanja kupoprodajnog ugovora državi platiti 60 milijuna kuna.

Kao dodatni argument u korist Agrokorove ponude istaknuta je činjenica da je koncern sa sindikatima u Vupiku potpisao sporazum o prijenosu 25 posto plus jednu dionicu radnicima Vupika bez naknade.

 

Ključne riječi

Komentara 8

ST
stampedo
14:23 10.11.2009.

Pošto Hrvatska?-pita Todo

RO
RobyRoby
14:24 10.11.2009.

Dobro Jutro Hrvatska... prica se nastavlja

CV
car_vukota
14:49 10.11.2009.

Lopov do lopova! A Todorić među većima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije