Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisan ugovor

Adris prodao duhansko poslovanje Britancima za pola milijarde eura!

ronhill
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
01.06.2015.
u 09:32

Transakcija, nakon odbitka obveza TDR-a, doseže 505 milijuna eura, navode iz Adrisa

Adris grupa izvijestila je u ponedjeljak kako je u Londonu tijekom vikenda potpisan kupoprodajni ugovor kojim je kompanija British American Tobacco (BAT) preuzela TDR i ostale tvrtke Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice, a riječ je o transakciji vrijednoj više od pola milijarde eura, prenosi Poslovni dnevnik.

Ugovor je potpisan u subotu, 30. svibnja, a odnosi se na TDR, tvrtke Istragrafika, Hrvatski duhani te maloprodajne lance iNovina i Oprese.

Transakcija, nakon odbitka obveza TDR-a, doseže 505 milijuna eura, navode iz Adrisa.

>>Cijeli članak čitajte ovdje

>>Adris prodaje radnicima dionice i na kredit

Komentara 22

Avatar IvanR
IvanR
10:29 01.06.2015.

Klasična priča neoliberalnog kapitalizma. Dok se prodaje budućnost Hrvatske i uništava proizvodnja narod se zabavlja sa dva smiješna lika - Milanovićem i Glogoškim (+Klem). U pravi trenutak da se narod ne bi bunio. Vlahović je obezbjedio svoju praunučad, Cuccurin također.er. Zato i nije čudo što nam se dešava ne iseljavanje nego raseljavanje.

KL
Klik1
10:38 01.06.2015.

jeftino? cini mi se kak je dobra lova dobivena. dobra poslovna odluka

ST
stefj
11:30 01.06.2015.

Heh, to će sad brojati opet kao investiciju, a prodaje se zdrava tvrtka, nema ulaganja, smanjit će se izvoz i zaposlenost... Sad, istina je da je to bilo državno zlatno tele, gdje su stalno dizali trošarine i poreze, pitanje je kako će država dalje. BAT uvijek može zatvoriti tvornicu i otići, kupovinom TDR-a kupio si je tržišta, a tvornica ima dovoljno po svijetu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije