Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od ministarstva

14 privatnih brodara dobilo 3,9 mil. kuna potpore

brod knjižara 2012. , kraj plovidbe
arhiva VL
31.10.2012.
u 11:01

Potpora se odnosi na gradnju trupa i rekonstrukciju putničkih i izletničkih brodova, a iz ministarstva su priopćili da će se za 10 gradnji trupa izdvojiti 3,4 milijuna kuna te oko 470 tisuća kuna za 4 rekonstrukcije postojećih plovila

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture odlučio je putem javnog natječaja poduprijeti 14 privatnih brodara – malih poduzetnika kojima je za 2012. godinu dodijelilo ukupno 3,9 milijuna kuna. Potpora se odnosi na gradnju trupa i rekonstrukciju putničkih i izletničkih brodova, a iz ministarstva su priopćili da će se za 10 gradnji trupa izdvojiti 3,4 milijuna kuna te oko 470 tisuća kuna za četiri rekonstrukcije postojećih plovila.

Državna potpora malim brodarima iznosi 8 posto cijene gradnje trupa ili rekonstrukcije brodova/brodica/jahti u domaćim brodogradilištima. Na natječaj koji je raspisan u svibnju pristiglo je 19 ponuda, od čega 12 zahtjeva za potpore gradnje i 7 za rekonstrukciju postojećeg plovila. Zbog neispunjavanja uvjeta, odbijena su dva zahtjeva za gradnju i tri za rekonstrukciju.

Vlada RH još je u lipnju 2010. prihvatila Program izgradnje i rekonstrukcije putničke i izletničke flote i za trogodišnje razdoblje provedbe programa u državnom proračunu osigurala 12 milijuna kuna. Programom se financira gradnja trupa i rekonstrukcija putničkih i linijskih brodova do 100 BT-a, izletničkih brodova do 50 BT-a, školskih brodova, jahti za gospodarske namjene i brodica za gospodarske namjene (izuzev ribarskih) te brodica namijenjenih unapređenju, ispitivanju i zaštiti mora u hrvatskim brodogradilištima.

Ciljevi su programa poboljšanje sigurnosti plovidbe i zaštite okoliša, stvaranje uvjeta za podupiranje malog i srednjeg privatnog poduzetništva te jačanje hrvatskih brodara pred ulazak RH u Europsku uniju.

>>Čačić: Debeljaku danas prijedlog ugovora o privatizaciji Brodosplita

Komentara 1

ZO
zook
19:15 31.10.2012.

pazite da u ribarske brodove slučajno neuložite novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije