Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvor za 'barabu'

Bivši boksački prvak osuđen na 12 godina za ubojstvo

Ante Bilić Baraba
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
02.12.2013.
u 10:26

Boksačka zvijezda Ante Bilić (29) zvani Baraba, europski prvak u WBO kategoriji, osuđen je na 12 godina zatvora za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića 23. listopada 2012. u Podstrani pokraj Splita

Boksačka zvijezda Ante Bilić (29) zvani Baraba, europski prvak u WBO kategoriji, osuđen je na 12 godina zatvora za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića koje se dogodilo 23. listopada 2012. godine u Podstrani pokraj Splita. Kazna mu je uvećana za još jednu godinu zbog razbojstva na sudu u Šibeniku.

Ante Bilić Baraba, bivši tjelesni čuvar Željka Keruma, ubio je Marijana Bilića Kovačevića, svog nekadašnjeg prijatelja, pucajući iz pištolja u uobičajenoj tzv. "sačekuši" nakon što je izašao iz kafića Popay.

Propucao ga je s četiri hica, dva u noge, jedan u trbuh i, na koncu mu je zadao smrtonosni metak u glavu. Baraba se branio da ga je ubio u nužnoj obrani, ali vijeće Županijskog suda u Splitu nije mu povjerovalo. Nakon ubojstva je pobjegao, što mu je uzeto kao otegotna okolnost, kao i činjenica što je i prije osuđivan. Olakotna okolnost pri izricanju nepravomoćne presude bila je ta što je Bilić otac dvoje djece.

Prvo ga ranio, zatim ga sustigao 
i dokrajčio hicem u glavu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?