Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WordCamp Zagreb

WordPress zajednica slušala o tome kako uspjeti na svjetskom tržištu

WordCamp Zagreb 2017
Foto: WordCamp
1/6
04.09.2017.
u 11:15

Više od 300 sudionika WordCampa razmjenjivalo je iskustva u korištenju najpopularnije platforme za izradu web-stranica

Prošlog vikenda u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti održalo se najveće hrvatsko okupljanje WordPress zajedniceWordCamp Zagreb na kojem su, pod pokroviteljstvom Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, razmjenjivali iskustva u korištenju ove najpopularnije platforme za izradu web-stranica i objavljivanje sadržaja.

Dok mnoge gospodarske grane muku muče gotovo deset godina nakon početka velike gospodarske krize, alat poput WordPressa čini se idealnim ljudima koji žele promijeniti struku i okušavati se na novom području, na kojem čovjek nije usmjeren na malo hrvatsko tržište nego mu je tržište cijeli svijet. Među više od 300 sudionika WordCampa Zagreb tako smo sreli arhitekticu Arijanu koja dolazi iz građevinskog sektora koji već deset godina prolazi kroz pravu apatiju. Arijana je iz građevine već otišla u telekomunikacijski sektor, ali osjeća da možda ni to nije njezino konačno mjesto pod suncem. Prije godinu dana počela je raditi u WordPressu za talijanskog prijatelja, liječnika koji se bavi proučavanjem mozga. Tom prilikom spoznala je da se odlično osjeća u kreativnom poslu osmišljavanja i podizanja cijele stranice, što je na neki način slično projektiranju u arhitekturi.

Kako je biti svoj gazda, freelancer, pričao je Tomislav Kozacinski (na slici) na način svojstven njegovoj drugoj karijeri stand-up komičara. Kozacinski je postao freelancer nakon što više nije mogao disati unutar korporativnog svijeta te je prošao sve faze pa i onu kada odradiš posao, ali si gladan na kraju mjeseca.

– Tada kada osjetiš glad, znaš da si postao freelancer – rekao je. – Kada si svoj gazda, možeš raditi koliko i kada hoćeš – radio sam godinu i pol bez slobodnog dana – ispričao je ovaj developer i stand-up komičar, no sve je utješio tvrdnjom da brzo postane bolje. Ne treba se ustručavati pitati za savjete one koji su već prošli ovom stazom, pa je tako i on danas svima koji odlaze među freelancere rado daje odgovore na upite. Gladan je prestao biti nakon što su se okrenuli klijentima u svijetu, a sada je bio na godišnjem od dva tjedna, pri čemu prvi tjedan uopće nije radio, a drugi tjedan radio je samo četiri sata ujutro kada bi svi spavali. Danas poručuje da su se sve muke isplatile. Vjerujemo da su mnogi govornici na WordCampu Zagreb ohrabrili dio ljudi iz publike da se okuša u biznisu na području digitalne ekonomije koja kontinuirano buja.

Komentara 1

SJ
Sve je uzalud
08:33 05.09.2017.

........nema uspjeha ako si neposlušan i ne slušaš velikog brata.........na cestu...........................sve se svodi na instal.exe.......tuđe pameti.....................................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije