Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITETI NA MWC-u

Uživo iz Barcelone: Honor lansirao novi mobitel Magic6 Pro

Honor predstavio novi mobitel Honor Magic6 Pro
Foto: Danijel Lijović
1/18
25.02.2024.
u 14:25

Uoči samog početka Mobilnog svjetskog sajma Honor je predstavio svoje nove top uređaje, uključujući i obećavajući novi flagship pametni telefon Magic6 Pro. Također, Honor se pridruži listi kompanija koje su svoju strategiju usmjerile prema maksimalnom iskorištavanju područja umjetne inteligencije

Kineski brend pametnih telefona Honor lansirao je svoju novu najjaču seriju pametnih telefona na Mobilnom svjetskom kongresu u Barceloni - Honor Magic6 Pro. I Honor se ove godine fokusira na prednosti umjetne inteligencije u razvoju novih uređaja i mobilnih usluga što ističu uz više svojih novih proizvoda. 

"Danas lansiramo našu AI strategiju. Dok jurimo naprijed u eru umjetne inteligencije, Honor se posvetio pružanju inovacija usmjerenih na čovjeka kako bi omogućio otvoreno i besprijekorno iskustvo s ciljem zadovoljavanja želja korisnika. S velikim zadovoljstvom najavljujemo globalno lansiranje novih pametnih telefona Honor i računala s umjetnom inteligencijom, koji istinski pomiču granice korisničkog iskustva i ruše granice u interakciji između čovjeka i uređaja”, naglasio je George Zhao, izvršni direktor Honora. 

Foto: Danijel Lijović

Novi Honor Magic6 Pro premium je uređaj atraktivnog dizajna i 6,8" zaslona, kamera velikih foto senzora i velikog kapaciteta baterije (5600 mAh) i jakog čipseta Snapdragon 8 Gen 3 pa se ovaj model može svrstati u konkurenciju za vrh Android ponude top mobitela ove godine.  Cijena će mu također biti premium jer u Hrvatsku stiže po preporučenoj maloprodanoj cijeni od 1299 eura. 

Foto: Danijel Lijović

- Honor je uzbuđen što može podijeliti veliku prekretnicu koju je ostvario krajem prošle godine. Nedavno istraživanje Canalysa pozicioniralo je Honor među top pet brendova pametnih telefona u Europi, postižući izvanrednih 116% međugodišnjeg rasta u četvrtom kvartalu 2023., što ga čini jedinim brendom s troznamenkastim rastom. Najnovija Honor Magic serija postavlja nove industrijske standarde s napretkom u dizajnu, umjetnoj inteligenciji i tehnologiji baterije. Vodeći Honor Magic6 Pro s revolucionarnim značajkama umjetne inteligencije donosi revoluciju u fotografiji pametnih telefona. S periskopskom telefoto kamerom od 180 MP koja mijenja igru, Magic serija transformira fotografiju pametnog telefona, odražavajući našu predanost prema dobrobiti korisnika i naprednoj tehnologiji - izjavio je Peter Zhu Di, generalni direktor tvrtke HONOR za područje Hrvatske, Slovenije, Srbije i Austrije.

Foto: Danijel Lijović

Zhu Di je najavio i dolazak ovog uređaja u Hrvatsku:  - S nestrpljenjem iščekujemo premijeru Honora Magic6 Pro u Hrvatskoj, čija pretprodaja počinje od 26. veljače do 13. ožujka kod operatera i ovlaštenih trgovaca. Ovo predstavljanje uvest će na hrvatsko tržište najnovije inovacije unutar Honor Magic serije.

Foto: Danijel Lijović

Kamera se ističe kao jedna od najvećih prednosti ovog pametnog telefona, a iz Honora se hvale da se ovim mobitelom može kvalitetnije snimati sportska fotografija i da će korisnici dobivati oštrije kadrove. Novi Honorov Falcon sustav kamere pokreće AI model s bazom podataka koja je 28 puta veća od prethodne generacije, a Honorova umjetna inteligencija istrenirana je da prepoznaje pokret (AI Motion Sensing Capture). To je napredni AI algoritam za snimanje koji predviđa i snima ključne  trenutke u ultra-visokoj rezoluciji. 

Foto: Danijel Lijović

Ipak, rekao bih da je glavni adut nove kamere na Magic6 Pro njegov telefoto objektiv velikog senzora od 180 megapiksela (f/2.6, OIS) s 2.5x optičkim zumom i do 100x digitalnim zumom. Honor Magic6 Pro ima i ultra široku kameru od 50 MP (f.2.0, EIS) i snažnu glavnu kameru od 50 MP, s promjenjivim otvorom blende (f/1.4 i f/2.0, OIS).

Foto: Danijel Lijović

Honor Magic6 Pro dolazi s otpornim staklom zaslona u industriji. Iz Honora tvrde da zaslon sadrži napredne materijale s 50% poboljšanjem gustoće kristala, što poboljšava njegove sposobnosti primanja  udaraca. Tu je i više značajki za manji napor očiju, uključujući dinamičko zatamnjenje, prilagodljivi cirkadijalni noćni prikaz i značajku Nature Tone.

Nova Magic6 Pro serija dolazi i s novom baterijom velikog kapaciteta od 5600 mAh. Podržava brzo punjenje baterije žičano od 80 vata i bežično od 66 vata.  

A koliko daleko može ići iskorištavanje umjetne inteligencije? Pa Honor je to u Barceloni zorno demonstrirao, barem na videu. Naime, pokazali su primjer koncepta kojim se može uz pomoć mobitela i umjetne inteligencije - pokrenuti automobil!

Demonstrirajući mogućnosti koje bi praćenje oka pametnim telefonom moglo donijeti u budućnosti, Honor je otkrio kako je moguće upravljati automobilom bez ruku putem Honor Magic6 Pro sustava za praćenje oka koji pokreće AI. Eksperimentalni koncept pokazuje kako interakcija između pametnih telefona i vozila poboljšanih umjetnom inteligencijom može ići dalje od upravljanja glasom ili zaslonom, otključavajući područje interakcija između ljudi i uređaja koji imaju velike mogućnosti. Pomalo i impresivno i zastrašujuće.  

Honor je u Barceloni predstavio i svoje najnovije prijenosno računalo s umjetnom inteligencijom, Honor MagicBook Pro 16. Uz novo prijenosno računalo predstavljen je i najnoviji tablet, Honor Pad 9 s 12,1-inčnim 2,5K Honor FullView zaslonom, s brzinom osvježavanja od 120 Hz, audio sustavom s osam zvučnika koji uključuje Honor Histen tehnologiju ugađanja zvuka. Prvi puta globalno je predstavljen i Porsche Design Honor Magic V2 RSR preklopni pametni telefon te je najavljen i Porsche Design Honor Magic6 RSR.

HONOR Magic6 Pro u Hrvatskoj će biti dostupan u crnoj i zelenoj boji po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1299 eura.

Foto: Danijel Lijović

SPECIFIKACIJE: HONOR MAGIC6 PRO
Dimenzije: 162,5x75,8x8,9 mm
Masa: 225-229 grama
Zaslon: 6,8 inča rezolucije 1280x2800; omjer 19.5:9
Zaštitno staklo: Jurhino
Operativni sustav: Android 14, MagicOS 8
Čipset: Qulacomm Snapdragon 8 Gen 3
Trostruka glavna kamera:
široko kutna 50 MP (f/1.4-2.0), OIS
telefoto 180 MP (f/2.6) periskopska, OIS, 2x5 optički zum
ultra široka 50 MP (f/2.0), pokriva polje od 122 stupnjeva
selfie kamera: 50 MP (f/2.0)
Baterija: Li-Po 5600 mAh (80W žičano punjenje, 66W bežično)
CIJENA: 1299 eura u Hrvatskoj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije