Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI S POHRANOM

Uskoro velika promjena za korisnike WhatsAppa, mnogima se neće svidjeti

FILE PHOTO: Men pose with smartphones in front of displayed Whatsapp logo
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
1/3
19.11.2023.
u 08:14

Do sada se ove sigurnosne kopije, koje je aplikacija radila periodički, nisu brojale pod prostor na oblaku vašeg Google računa.

Od početka prosinca uvode se važne promjene za korisnike WhatsAppa a odnose se na sigurnosne kopije ove popularne aplikacije za dopisivanje i razgovore. Kako je Google objavio, za korisnike aplikacije WhatsApp Beta od prosinca se uvodi ograničenje pohrane u oblaku vašeg Google računa, a od početka godine postupno će se uvoditi za sve korisnike WhatsAppa na Android platformi.

Osobni Google računi dolaze s 15GB besplatnog prostora za pohranu, što je, kako navode, tri puta više od većine mobilnih platformi, a prostor se dijeli između Google diska, Gmaila i Google fotografija. Sigurnosne kopije WhatsAppa na Androidu tako će raditi sve dok imate slobodnog prostora za pohranu na Google računu, a kada dosegnete ograničenje prostora morat ćete osloboditi prostor kako bi se nastavilo sigurnosno kopiranje. Najjednostavnije je brisati fotografije ili video snimke direktno u WhatsApp aplikaciji te će one odmah biti izbrisane i na Google računu tako da tu radnju ne morate tamo ponavljati.

Do sada se ove sigurnosne kopije, koje je aplikacija radila periodički, nisu brojale pod prostor na oblaku vašeg Google računa. Svaki korisnik koji ima otvoren Google račun ima i 15GB besplatnog prostora, a ukoliko vam to nije dovoljno možete kupiti i dodatni prostor.

VEZANI ČLANCI

VIDEO Formula 1 u Las Vegasu

Ključne riječi

Komentara 6

KU
Kuler
12:54 19.11.2023.

Zaboli me za to zeleno smece, ionako koristim Viber.

MI
mikimouse12
09:07 19.11.2023.

Meni svejedno.poruke brisem nakon nekog vremena, Google racun i disc nije aktiviran za whatsapp kao ni google photo. Fotografije se spremaju u telefon koji kad promjenim sa vremena na vrijeme vise nisu bitne na novom

MW
mworks
13:23 20.11.2023.

Pređete na telegram i riješite svih ograničenja ostalih messingera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije