Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najpopularnija igra

Uklonjena igra Flappy Bird, a uređaje s njom prodaju za 99.900 dolara

flappy
Foto: Screenshot YouTube
10.02.2014.
u 12:15

Autor je dnevno od oglasa zarađivao 50 tisuća dolara, no kaže da mu je slava uništila 'njegov jednostavni život'.

Nguyen Ha Dong, vijetnamski developer, uklonio je igru Flappy Bird s online trgovina iako je kao njen autor dnevno od oglasa zarađivao 50 tisuća dolara. Obrazložio je da mu je slava uništila 'njegov jednostavni život', piše BBC. Na Twitteru je objavio kako više ne može izdržati, da neće prodati igru te da nema pravnih razloga za uklanjanje, a da igre i dalje razvija.

Flappy Bird je preuzeta više od 50 milijuna puta čime je ove godine postala najpopularnijom igrom za mobilne uređaje. Kad je objavljena u svibnju bila je besplatna, a igrače je izluđivala njezina težina.

Putem društvenih mreža pokrenuta je peticija za njezinim povratkom jer se sada može igrati samo na uređajima na koje je skinuta. Zanimljivo da su se na eBayu već javili oni koji prodaju uređaje sa igrom, a cijena jednog je 99.900 dolara.

>>Hit igrica Flappy Bird zarađuje oko 50.000 dolara na dan

Foto: Screenshot Twitter / Dustin Lampros

Komentara 2

Avatar ziga.cvarkes.5
ziga.cvarkes.5
20:15 10.02.2014.

Evo, ako kome treba Flappy birds, ja ga ispod tezge, na sivo, nudim za ergonomičnu kamenicu kojom ću gađat neku javnu ustanovu.

RA
rakikaki
19:43 10.02.2014.

Dajte novinari dosta gluposti. Možete skinuti apk file igrice kad god hoćete i igrati to smeće! Svaki klinac to zna! "može igrati samo na uređajima na koje je skinuta" - gluposti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije