Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
olduka suda

U SAD-u ukinuta zabrana prodaje Samsung Galaxy Tab-a 10.1

samsung galaxy note (1)
AFP/PIXSELL
02.10.2012.
u 07:55

Zabrana prodaje tableta Galaxy 10.1 na snagu je stupila prije mjesec dana dugog suđenja oko patenata između te dvije tvrtke

Sud u SAD-u ukinuo je privremenu je zabranu prodaje tableta Samsung Galaxy Tab 10.1, javlja BBC. Zabrana je stavljena na snagu nakon što je Apple ustvrdio da je uređaj prekršio njihovo intelektualno vlasništvo.

Apple i Samsung, dva lidera na tržištu pametnih telefona, upleteni su u sporove oko patenata u čak 10 zemalja. Zabrana prodaje tableta Galaxy 10.1 na snagu je stupila prije mjesec dana dugog suđenja oko patenata između te dvije tvrtke. Na kraju tog sudskog procesa Apple je dokazao tvrdnje da je Samsung ukrao neke njihove patente te je dobio više od milijardu dolara odštete. Ipak, porota nije ustvrdila da je Samsung kopirao patent koji je bio osnova za zabranu prodaje Galaxy Taba 10.1. Samsung je zato tražio da se zabrana prodaje ukine.

>> Samsungov osvrt na iPhone 5: Sljedeća velika stvar već je ovdje

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije