Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Firefoxu 3 otkriven sigurnosni propust

ffox-txt.jpg
import
19.06.2008.
u 09:49

Samo pet sati nakon službenog izlaska Firefoxa 3, stručnjaci su otkrili sigurnosnu rupu u tom popularnom internet pregledniku. Propust je prijavljen Mozilli koja trenutno radi na rješavanju problema.

Zasad nitko ne želi iznositi detalje o propustu no poznato je jedino da se računalo može zaraziti ako se klikne na link dobiven putem elektroničke pošte.

Virus može zaraziti računala korisnika Firefoxa 3, ali i prijašnje Firefox 2 verzije. Kad problem bude rješen, bit će objavljeni detalji sigurnosnog propusta. Mozilla zasad ne želi komentirati "rupe" u svom novom pregledniku.

Osim većeg udjela na tržištu, u Mozilli od Firefoxa 3 očekuju obaranje svjetskog rekorda u skidanju njihovog preglednika, a cijeli projekt nosi naziv "Download day". Ako broj skidanja obori pet milijuna, developeri Firefoxa bit će i više nego zadovoljni.

Za usporednu, Firefox 2.0 zabilježio je 1,6 milijuna skidanja, a novu verziju već želi skinuti 1,3 milijuna ljudi. Firefox 3 donosi automatska upozorenja kada se korisnik nađe na web stranici koja sadrži tzv. malicious kod.

U novu verziju je integriran i "Smart Location Bar" koji će korisnicima omogućiti bolje prisjećanje na stranice koje su posjetili, a više se ne mogu sjetiti na kojem se linku nalaze.

Novi Firefox radi na operativnim sustavima Windows i Linux.

(A.Be.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije