Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5G mreže

Telemach Hrvatska predstavio svoj prvi pametni telefon

Adrian Ježina
Telemach
20.09.2023.
u 16:47

Kako je kazao Adrian Ježina, predsjednik uprave, Telemach Hrvatska je u uzlaznoj putanji po pitanju svih parametara, te pri tom podsjetio da će kompanija do kraja kraja godine ukupno uložiti 500 milijuna eura u razvoj infrastrukture

Ne bi li ojačali tržišnu utakmicu i potaknuli korištenje 5G mreže, Telemach je na tržište izbacio 'svoj' pametni telefon, kojeg je predstavio predsjednik uprave Adrian Ježina na događanju održanom u srijedu u Zagrebu. Uz telefon dolaze nove, udvostručene tarife, neovisno o ugovornoj obvezi. Dakle, oni koji već imaju ugovorene tarife dobit će dvostruko više podatkovnog prometa automatizmom, pojasnio je Ježina i dodao kako se  radi se o trajnoj pogodnosti za sve nove i postojeće korisnike, uz iste cijene, 

Kada se radi o trenutačnoj pokrivenosti 5G mrežama, iz Telemacha tvrde: 50 posto populacije surfa po brzinama od 1Gbps-a. A da bi potakli korištenje tih mreža, odlučili su se za vlastiti model android smartfona osmišljen u suradnji sa kineskim ZTE-om, te vjeruju da će cijena i tarife biti mamac za nove korisnike, jer kako je uvjerava Damir Vrsaljković, izvršni direktor razvoja proizvoda, radi se izvrsnom omjeru pristupačnosti i kvalitete.

Inače, kako je kazao Adrian Ježina, Telemach Hrvatska je u uzlaznoj putanji po pitanju svih parametara, te pri tom podsjetio da je kompanija dosad uložila i planira uložiti ukupno 500 milijuna eura do kraja ove godine u razvoj infrastrukture. U to su uključena dosadašnja ulaganja, poput ulaganja u frekvencijski spektar te kupnja Optima Telekoma. Ulaganja u mrežnu infrastrukturu nastavljaju se kroz novo petogodišnje razdoblje u kojem Telemach planira uložiti oko 226 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu i to do 2028. godine. Time optikom Telemach planira dosegnuti više od 500 tisuća kućanstava u pet godina, naglašeno je na predstavljanju.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:26 20.09.2023.

Adriane, gdje su ti iPhoneovi i Foldovi na rate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije