Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nanotips

Tekućina koja olakšava korištenje touchscreena s rukavicama

Nanotips
Nanotips
12.02.2014.
u 17:18

Nanotips se nanosi na površinu rukavice, slično kao lak za nokte

Korištenje dodirnih zaslona s rukavicama nije baš jednostavno, a rukavice napravljene posebno za takve zaslone mogu biti jako skupe.

Rješenje za taj problem je Nanotips, tekućina koja se nanosi na površinu rukavice, slično kao lak za nokte, i suši kako bi se stvorio sloj na prstima. Nedostatak je što tekućina ostavlja trag na rukavicama, a autor Tony Yu tvrdi da radi na potpuno prozirnom rješenju.

Nanotips dolazi u dvije verzije. Crna je namijenjena gustim materijalima poput kože i gume, vrlo je otporna i može trajati više od dva mjeseca, dok je plava namijenjena rjeđim tkaninama i traje tjedan-dva.

Projekt je na Kickstarteru prikupio više od 50.000 kanadskih dolara, gotovo pet puta više od ciljanog iznosa od 10.500 kanadskih dolara. Jedna bočica Nanotipsa košta 22 kanadska dolara (oko 110 kuna).

>> Tactus: Tipke koje 'rastu' iz dodirnih zaslona

>> Dosta je! Vratite mi tipkovnicu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije