Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MOBITELI

Svestrani POCO X4 Pro 5G debitirao na MWC 2022

Foto: POCO
1/5
02.03.2022.
u 23:16

POCO X4 Pro 5G predstavlja vrhunac ovog brenda koji želi po prihvatljivoj cijeni ponuditi top flagship iskustvo

POCO, popularni tehnološki brend koji je proizišao iz Xiaomija, predstavio je na sajmu MWC u Barceloni svoje nove pametne telefone POCO X4 Pro 5G i POCO M4 Pro. Ovo je ujedno bilo i prvo službeno predstavljanje na MWC-u pod brendom POCO. 

POCO X4 Pro 5G predstavlja vrhunac ovog brenda koji želi po prihvatljivoj cijeni ponuditi top flagship iskustvo. Ukratko, ovaj je mobitel nabildan zvučnim specifikacijama i značajkama kao što su AMOLED zaslon od 120 Hz, kamera od 108 MP, procesor Snapdragon 5G i 67 W turbo punjenje. 

POCO X4 Pro 5G na papiru obećava odlične performanse (pogotovo za cijenu od 300 do 350 eura) za svakodnevnu upotrebu, kao i za gaming i obećavajuću fotografiju. 

Foto: POCO

Drugi model POCO M4 Pro je opremljen AMOLED zaslonom od 90 Hz u kombinaciji s dva zvučnika, glavnom kamerom visoke razlučivosti od 64 MP, a pokreće ga procesor MediaTek Helio G96 visokih performansi i 33W Pro brzo punjenje.

"Ovo predstavljanje ključna je prekretnica za naš brend. U POCO-u nastojimo nadmašiti očekivanja kupaca i ići još dalje kako bismo pružili najbolje iskustvo po pristupačnoj cijeni", rekao je Kevin Qiu, direktor POCO Globala. 

"S modelom POCO X4 Pro 5G definitivno smo postavili industrijski standard za ovaj segment, a sa značajkama na razini flagship telefona uistinu podižemo korisničko iskustvo na novu razinu. Za korisnike koji traže vrhunsko iskustvo zabave po nenadmašnoj cijeni, POCO M4 Pro je vrlo konkurentna opcija."

Foto: POCO

POCO X4 Pro 5G

Veliki 6,67" AMOLED DotDisplay zaslon modela POCO X4 Pro 5G radi pri brzini  osvježavanja od 120 Hz. Ovo je prvi put da POCO koristi AMOLED zaslon u X seriji . Uz stopu uzorkovanja dodira od 360 Hz, to znači i da pametni telefon trenutno reagira na svaki pokret.

Snažan senzor od 108 MP predvodi niz kamera modela POCO X4 Pro 5G. Uređaj koristi i ultraširoku leću rezolucije 8 MP te makro kamera rezolucije 2 MP sa stražnje strane, dok je s prednje strane smješten senzor od 16 MP. Dolazi s nizom značajki kao što je opcija panoramskog selfija, nudi i usporenu snimku, dual-video, time-lapse video, super makro, filmske filtere i kaleidoskop.  

Koristi čipset Snapdragon 695 5G (6 nm). Uz 8 GB RAM memorije, POCO X4 Pro 5G nudi i dodatnih 3 GB transformiranih iz 256 GB ROM memorije. Tu je i baterija velikog kapaciteta od 5000 mAh, kao i tehnologija brzog punjenja (67 W). POCO tvrdi da se za sve 22 minute napuni baterija do 70 posto. 

POCO M4 Pro

POCO M4 Pro ima 6,43-inčni AMOLED DotDisplay zaslon te dolazi sa stopom osvježavanja od 90 Hz i uzorkovanja dodira od 180 Hz. Svjetlina zaslona automatski se prilagođava s okolinom, a dolazi sa SGS certifikatima „Eye Care Display“ te „Seamless Display“. Zaslon radi u FHD+ rezoluciji 2400x1800 piksela.

Trostruki sustav stražnje kamere ima glavnu kameru visoke razlučivosti od 64 MP. Trostruki postav zaokružuje ultraširoka kamera rezolucije 8 MP (sa širinom kuta od 118°), a tu je i 2 MP makro leća. Prednja kamera od 16 MP bi trebala biti prikladna za dobre selfije. POCO M4 Pro ima masu od svega 179,5 g i debljinu 8,09 mm pa je time dosad najlakši POCO  mobitel. Ipak, tu je i baterija kapaciteta 5000 mAh koja obećava dugotrajno korištenje bez dodatnog punjenja. POCO M4 Pro se zahvaljujući 33 W Pro brzom punjenju puni u potpunosti za svega sat vremena. Koristi čipset MediaTek Helio G96.

Cijene

POCO X4 Pro 5G će biti dostupan u dvije varijante: 6 GB + 128 GB (cijena oko 299 eura)  i 8 GB + 256 GB (oko 350 eura).

POCO M4 Pro će također biti dostupan u dvije varijante: 6 GB + 128 GB (oko 219 eura)  i 8 GB + 256 GB (oko 269 eura).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije