Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasiljem na narod

Sudan na svoje prosvjednike šalje internet-džihadiste

dzihadisti
Reuters/Pixsell
24.03.2011.
u 19:00

Takva reakcija vlade, koja zemlju vodi još od vojnog puča 1989., rezultat je zabrinutosti zbog sličnih prosvjeda na sjeveru Afrike i na Bliskom istoku.

Prosvjedi organizirani na Facebooku već tjednima traju u našoj zemlji, ali oni nisu ni izbliza toliko dramatični kao oni u Sudanu. Tamošnja vlada prosvjednicima je uputila prijeteću poruku u kojoj kaže da će ih, ne prestanu li sa svojim akcijama, “smrviti” internet-džihadisti. Dužnosnik vladajuće Nacionalne kongresne stranke Mandur al-Mahdi tvrdi da njihov “internetski bataljun” već provodi “obrambene operacije” na terenu.

Takva reakcija vlade, koja zemlju vodi još od vojnog puča 1989., rezultat je zabrinutosti zbog sličnih prosvjeda na sjeveru Afrike i na Bliskom istoku koji su doveli do rušenja vladajućih elita. Okupljanja, za čiju su organizaciju i u Sudanu poslužile društvene mreže, još nisu postala masovna, a najnovijim porukama vlada čini sve da tako i ostane. Bez obzira na njihove prijetnje, dokazi djelovanja internet-džihadista još nisu pronađeni niti je poznato kako bi mogle biti izvedene njihove akcije. Kako god prosvjedi završili, društvene mreže još će se jednom potvrditi kao “moćno oružje” u rukama običnih građana.

Hrvatski prosvjednici, na svu sreću, od internet-džihadista ne moraju strahovati.

Komentara 1

Avatar Jack_Bauer
Jack_Bauer
20:06 24.03.2011.

Prije dva dana iranski ajatolah je pozvao sve na ekonomski džihad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije