Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOSTYLE

Što smo vozili prije deset godina, a gdje smo danas: Razmjer siromaštva najbolje se vidi u jednoj kategoriji

17.03.2022.
u 11:59

Plaće su rasle 28 posto, auti su i do 60% skuplji. Dok se prije osam godina za 100.000 kuna mogao kupiti i kompaktni automobil iz C segmenta, danas se za taj iznos više ne nude ni mnogi auti iz B segmenta

Komentara 2

AM
Axis Mundi
14:30 17.03.2022.

"Siromaštvo" vs. "Bogatstvo" - tko i gdje povlači granicu? Čemu vječna analiza dubine tuđeg pjata i vrste potreba? Dobro je netko postavio ljestvicu na najjače - ako nemaš svoj privatni avion (jahtu od xy milja nečega, ogromni posjed ili posjede s preskupim nekretninama, neizbrojive sume na računima itd.), nisi bogat u financijskom smislu. Došli smo do toga da je "sramota" voziti ispravan običan auto koji te vozi od točke A do točke B. Nekom svakodnevna normala, nekom nedostižan san, čak i običan bicikl, ovisi o kojem dijelu svijeta pričamo. A to što više ne vrednujemo čovjeka po ičem drugom, osim po materijalnim postignućima, koji je pretvoren u dobrog i poslušnog potrošača vječito klasificiranog i kategoriziranog, samo pokazuje svu moralnu bijedu današnje "civilizacije". P.S. Komentar neželjeno i izdašno kraćen jer je bio navodno "nepodobnog sadržaja".

DU
Deleted user
13:56 17.03.2022.

Neće dugo sa tim cijenama..... Zato je Dacia no1. kod novih automobila kod građana, jer ima normalniju cijenu. Auto košta u masovnoj proizvodnji proizvođača 5000 usd pa si računajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?