Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konkurencija

Samsungov udar na iPad: Predstavljen Galaxy Tab

galaxy
AFP/Pixsell
02.09.2010.
u 16:01

Težina mu je 380 grama, a ekran je veličine 18 centimetara, što znači da je uređaj manji i lakši od iPada.

Samsung je postao najnoviji igrač na tržištu tablet računala i tako donio još jednog konkurenta Appleovom iPadu koji bilježi prodaju nekoliko milijuna primjeraka.

Samsunovo "čedo" nosi naziv Galaxy Tab, a pokreće ga Googleov operativni sustav Android. Uređaj dolazi u verziji sa 16 i 32 GB memorije, a kapacitet memorije moguće je i proširiti.

Težina mu je 380 grama, a ekran je veličine 18 centimetara, što znači da je uređaj manji i lakši od iPada.

Vodafone je već objavio da će distribuirati Galaxy Tab na europska tržišta uključujući i Veliku Britaniju, gdje bi se trebao pojaviti već u listopadu.

Od softvera najvažnije je spomenuti da Samsungov tablet podržava Adobeov Flash i da je u mogućnosti prenositi sadržaj i na televizijski prijamnik. Za čitanje knjiga instaliran je Samsungov Reader's Hub, a za glazbu i video Media Hub.

Analitičari predviđaju da će na tržištu koje je sve više preplavljeno različitim tablet računalima presudnu ulogu početi igrati cijena. Koliko će stajati Galaxy Tab, još uvijek nije poznato.

Ključne riječi

Komentara 17

AF
afrika
17:11 02.09.2010.

Težina mu je 18 grama. Wtf?? Kad prepisujete tekst barem prepišite kako treba.... 118 gr.......

OB
-obrisani-
17:17 02.09.2010.

Za %prepisivanje %treba imat%skolu :P

QW
qwerty
09:41 07.09.2010.

Da je tako nešto apple predstavio, na njega bi se nabacivali kantama drecka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije