Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I SKUPI I TRAŽENI

Samsung ima rekordnu prodaju mobitela Z Flip5 i Z Fold5: Nadmašit ćemo Note seriju

Samsung Galaxy Z Flip5
Foto: Danijel Lijović
1/13
01.09.2023.
u 09:09

Radi se o respektabilnoj brojci od 10 milijuna mobitela na koliko se procjenjuje da bi ove godine Samsung mogao prodati preklopnih jedinica. Još kada se uzme u obzir da su foldable mobiteli vrlo skupi, pogotovo Z Fold5...

Oni su skupi, ali izgleda da su i vrlo traženi. Iz Samsunga dolaze informacije kako njihovi popularni preklopni uređaji Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 ruše rekorde prodaje i da su nadmašili prodaje proteklih generacija tih uređaja iako su tek predstavljeni javnosti i tržištu krajem srpnja. Predviđa se da će Samsung ove godine premašiti granicu od 10 milijuna jedinica preklopnih uređaja.

Treba istaknuti da Samsung tu računa sve svoje foldable uređaje pa zasigurno se tu nalaze i lanjski modeli koji su sada povoljniji na tržištu. Ipak, radi se o respektabilnoj brojci jer 10 milijuna mobitela je obično bio "benchmark" vrlo uspješne serije. Još kad se uzme u obzir da su foldable mobiteli vrlo skupi, pogotovo Z Fold5. U Hrvatsku su ovi uređaji stigli po cijeni od 1239 eura za Z Flip5 te čak 1949 eura početnoj cijeni za Z Fold5. 

“Naši najnoviji preklopni uređaji prodaju se velikom brzinom. Zapravo, godišnja prodaja naših preklopnih uređaja nadmašila je Note seriju u Europi”, rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga tvrtke Samsung Europe, na konferenciji za medije koja je održana, 31. kolovoza, u sklopu IFA 2023 sajma u Berlinu.

Samsung doduše više ne proizvodi nekada vrlo popularnu Galaxy Note seriju koja je bila najskuplji i najveći Samsungov mobitel prije uvođenja serije Ultra te preklopnih uređaja. 

Na dan, 11. kolovoza, tvrtka Samsung objavila je dostupnost Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 pametnih telefona u 38 zemalja diljem Europe. Od njihovog službenog predstavljanja, ovi preklopni uređaji pokazali su solidne prodajne rezultate, nadmašivši one od prethodne generacije.
 
Veliko predstavljanje i uspjeh novih preklopnih pametnih telefona na europskom tržištu odražava sve veći zamah za njihov prelazak u mainstream kategoriju. Sve više velikih proizvođača mobitela također ima svoje verzije preklopnih uređaja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije