Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
business as usual

Samsung proizvodi dijelove za iPad unatoč bitki s Appleom

ipad, redovi (1)
Reuters/PIXSELL
16.03.2012.
u 18:26

Južnokorejska tvrtka jedini je dobavljač HD ekrana za novu inačicu Appleova tabletnog računala

Odvjetnici Applea i Samsunga zbog više se slučajeva navodnih kršenja patenata bore u sudnicama diljem svijeta, no njihove klijente čak ni to nije spriječilo da surađuju, i to na novoj inačici iPada, prenosi BBC.

Naime, južnokorejska tvrtka izrađuje nekoliko dijelova ključnih za rad Appleova tabletnog računala. Oznake na čipovima pokazuju da su proizvedeni u tvornicama koje vodi Samsung, koji je usto i jedini dobavljač HD ekrana - jedne od najatraktivnijih karakteristika novog iPada.

Podsjetimo, tvrtke su ušle u pravnu borbu nakon što je Apple optužio Samsung da svojim proizvodima iz serije Galaxy zapravo kopira Appleove uređaje iPad i iPhone. Samsung je uzvratio vlastitim tužbama vezanim uz navodno kršenje patenata od strane Applea. Ova pravna bitka dovela je do privremene zabrane prodaje uređaja obiju tvrtki u mnogim državama svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije