Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVLAČENJE NOVCA

Samsung mora platiti 15,7 milijuna dolara 'patent trolu'

Samsung
Foto: Reuters/PIXSELL
19.02.2015.
u 15:53

Bremer je priznao da nije imao nikakve veze s izumom Bluetootha

Samsung mora platiti 15,7 milijuna dolara u sklopu tužbe oko Bluetootha, iako je "pobjednik" priznao da nije imao nikakve veze s izumom Bluetootha, prenosi Business Insider.

Gordon Bremer tužio je Samsung zbog dva patenta oko tehnologije koja je donekle slična Bluetoothu, a koja je omogućivala računalnim modemima trenutno komuniciranje. Bremer i njegov poslodavac Rembrandt sada su dobili tužbu protiv Samsunga iako je Bremer priznao da nije sudjelovao u stvaranju Bluetootha.

Čini se da je u ovom slučaju riječ o takozvanom patent trolanju - to je termin koji se odnosi na ljude i tvrtke koje ne stvaraju proizvode već kupuju patente kako bi izvlačili naknade od tvrtki koje stvaraju proizvode. Ako te tvrtke ne plate, patent trolovi ih tužbe za tantijeme. Bremer je tako na sudu priznao da dobije 2,5 posto od svake nagodbe koju Rembrant izvuče za njegove patente te da je u devet godina kao konzultantu za Rembrandt plaćeno 670.000 dolara.

>> Apple Samsungu mora platiti odštetu zbog krađe patenta

>> Kineski sud presudio protiv Applea u tužbi za patente

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije