Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klik mišem umjesto udarca čekićem?

Rotary E-klub Hrvatska poziva na online nadmetanje u humanitarne svrhe

Rotary
Foto: Promo
1/2
28.06.2018.
u 09:12

Rotary E-klub Hrvatska, osnovan 2013. godine, prvi je i zasad jedini E-klub u Hrvatskoj Rotary zajednici, što znači da osim redovitih sastanaka uživo koristi i mogućnost online konferencije

Svaki stipendist zna u kojoj mjeri stipendija može olakšati svakodnevicu i motivirati u ostvarivanju još boljih rezultata za vrijeme školovanja. Kao udruga humanitarnog karaktera koja kao stratešku orijentaciju ima ulaganje u obrazovanje mladih, Rotary E-klub Hrvatska želi postići upravo to: vrijednim školarcima promijeniti život nabolje i omogućiti da se koncentriraju na ono što najbolje znaju, što ih veseli i zabavlja: robote! 

Naime, Rotary E-klub Hrvatska, jedan od trenutno 55 Rotary kluba u Hrvatskoj, odlučio je započeti projekt stipendiranja perspektivnih učenika osnovnih škola na prijelazu u srednju školu koji su postigli rezultate na natjecanjima u STEM području. Pri tome su u fokusu djeca koja žive na selu ili u mjestu koje nema srednju školu, posebno oni učenici koji za nastavak školovanja trebaju promijeniti mjesto boravka te učenici slabijeg materijalnog stanja.

"Cilj nam je ovim projektom omogućiti financiranje stipendija za učenike i to dugoročno, što znači da ćemo dodavati aukcijske predmete i usluge kako budemo proširivali krug donatora i sponzora", rekao je Toma Šutić, voditelj klupskog odbora za stipendije. 
U projekt se mogu uključiti svi, potrebno je samo posjetiti stranicu www.rotaryaukcija.com, vidjeti koji predmeti se trenutno nude i, nakon vrlo kratke registracije, ostaviti svoju ponudu ili odmah kupiti željeni predmet. Do sada najviše interesa pobudili su sportski rekviziti s potpisima naših poznatih sportaša. Posebna zahvala ide Marinu Čiliću koji je za potrebe otvaranja aukcije ustupio klubu svoj potpisani reket, kao i svim drugim donatorima te naravno samim kupcima koji, osim što na kraju aukcije osvoje vrijedni predmet ili uslugu, ujedno čine dobro djelo.  

Inače, Rotary E-klub Hrvatska, osnovan 2013. godine, prvi je i zasad jedini E-klub u Hrvatskoj Rotary zajednici, što znači da osim redovitih sastanaka uživo koristi i mogućnost online konferencije. Upravo ta činjenica omogućuje članovima koji žive u inozemstvu, bilo privremeno ili trajno, da se aktivno uključe u projekte i rade na poboljšanju uvjeta života u lokalnim sredinama iz kojih dolaze. 

"Želimo da se pozitivna inozemna iskustva počnu primjenjivati kod nas. Suradnja s drugim Rotary klubovima u Europi svakako će pomoći korisnicima i štićenicima naših humanitarnih akcija, to je već više puta dokazano raznim Rotary projektima. Rotary je u Hrvatskoj učinio mnogo pozitivnih stvari, možda se o tome ne zna dovoljno. Vrijeme je da se to promijeni", poručuju iz E-kluba te nastavljaju: "Stipendiranje može doslovno nekome promijeniti život. Uz to je STEM jedno od najperspektivnijih područja aktivnosti u kojem svakodnevno svjedočimo uspjesima naših najmlađih i to otkako je u Hrvatskoj započeo sjajan projekt 'STEM revolucija' u organizaciji IRIM-a. Naš klub podržao je projekt tog instituta 'STEM u knjižnicama' doniravši micro:bitove za knjižnice u Pločama i Metkoviću. Djeca trebaju početi povezivati učenje s rješavanjem problema. To je pravi put pripreme za budućnost."

Ključne riječi

Komentara 2

VI
virtual1
18:58 28.06.2018.

inače Rotary klub je masonska podružnica, tko ne zna nek progugla. Fina reklama.

VI
virtual1
19:03 28.06.2018.

http://hrvatski-fokus.hr/index.php/unutarnja-politika/10454-sto-je-uistinu-elitni-rotary-club

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije