Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 GODINA CHAT SERVISA

Regionalni šef Vibera: Hrvati su često na Viberu, uskoro nudimo i plaćanje putem chatbota

10.12.2020.
u 22:26

Ove godine nakon izbijanja pandemije koronavirusa udvostručili su maksimalni broj sudionika u grupnim video i audio pozivima na 20 ljudi

Chat aplikacija Rakuten Viber proslavila je 10. rođendan.  Viber je krenuo 2010. godine pružanjem usluge besplatnih glasovnih poziva međunarodnim mobilnim korisnicima. Otada je prilično evoluirao pa danas pruža slanje poruka, grupne chatove, audio i video poziva, zajednice koirsnika i chatobotove. Viber je 2014. godine postao dijelom kompanije Rakuten Inc.

Ove godine nakon izbijanja pandemije koronavirusa udvostručili su maksimalni broj sudionika u grupnim video i audio pozivima na 20 ljudi. U studenom, kompanije ja najavila i planove za daljnje širenje u fintech, predstavljanjem najnovijeg rješenja za plaćanje putem chatbota. 

Viber se dosta koristi i u Hrvatskoj. 

- Ne izlazimo s konkretnim brojkama, ali možemo reći da pokrivamo 90 posto korisnika mobitela u Hrvatskoj. Znači na 9 od svakih 10 mobitela u Hrvatskoj korisnici imaju instaliran Viber i koriste ga na mjesečnoj bazi. U Hrvatskoj imamo i grupu "power" korisnika koji Viber koriste više od 25 dana mjesečno, dakle gotovo baš svaki dan. A u Hrvatskoj imamo više od 60 posto korisnika koji su baš takvi česti korisnici. Što je jedan od najvećih postotaka koji imamo po zemljama pa možemo reći da je Hrvatska vrlo aktivna na Viberu. To smo vidjeli i nakon početka karantene u ožujku i potresa u Zagrebu kad smo brzo pokrenuli informativne grupe s ključnim podacima za građane.  Sport nam je također jako važan pa planiramo zanimljive sadržaje za vrijeme Olimpijskih igara koje smo već planirali i za Hrvatsku, ali su bili odgođeni zbog korone, izjavio je za Večernji list, regionalni direktor Vibera Atanas Raykov. 

Jedan od velikih koraka za Viber bilo je i predstavljanje “communityja” 2018., usluge koja adminima omogućuje kreiranje chat supergrupa, u koje se može dodavati neograničen broj ljudi. Godinu dana kasnije, predstavljeni su i grupni glasovni pozivi.

- Putovanje koje smo svi u Viberu prošli kroz ovih 10 godina ne bi bilo moguće bez stotina milijuna ljudi koji su nam povjerili svoju osobnu komunikaciju, uz njihovu smo pomoć izrasli u ovo što smo danas. Viberovo obećanje korisnicima oduvijek je bilo ponuditi im besplatan i siguran način povezivanja s dragim ljudima i svijetom. Tehnologija je velik dio naših života, stoga su sigurnost podataka i privatnost komunikacije sve važnija stavka. Viberovi zaposlenici i dalje predano rade na tom iznimno važnom polju. Za većinu vas, oni su anonimni, no vjerujte mi kad kažem da su najbolji tim koji čovjek može poželjeti, izjavio je Djamel Agaoua, izvršni direktor Rakuten Vibera, a izvršna direktorica rasta u Rakuten Viberu je dodala:

- Sve je počeo od vrlo jednostavnog cilja, pomoći ljudima održavati kontakt s dragim osobama,” rekla je Anna Znamenskaya, izvršna direktorica rasta u Rakuten Viberu. “Sada, kad se svijet mijenja nevjerojatnom brzinom, mijenjaju se i sredstva pomoću kojih komuniciramo. Viber uvijek nastoji preduhitriti trendove i biti predvodnik na svojem polju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije