Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poskupljenje

Rast PDV-a povećao cijene HT-a i Vipneta, no ne i Tele2

mobiteli
Reuters/PIXSELL
02.03.2012.
u 20:00

Mobilni operatori, podsjetimo, ponovno plaćaju i trošarine od šest posto na prihode od glasa, SMS-a i MMS-a, a cijene nisu korigirali

Nova, uvećana stopa poreza na dodanu vrijednost ipak će pogoditi korisnike telekomunikacijskih usluga. Naime, dva najveća telekomunikacijska operatora, Hrvatski telekom i Vipnet, uskladili su se s novim 25-postotnim PDV-om. A to znači da će njihovi korisnici više plaćati za sve telekomunikacijske usluge.

"Od 1. ožujka 2012. Hrvatski telekom primjenjuje višu stopu PDV-a na sve usluge u svojoj ponudi za privatne i poslovne korisnike te su u skladu s promijenjenom stopom PDV-a prilagođene bruto cijene naših usluga", poručili su iz HT-a.

Vipnet isto u priopćenju navodi da će s prvim danom ožujka primijeniti novu stopu PDV-a. "Neto cijena Vipovih proizvoda i usluga ostala je ista, a nastala razlika zbog više stope PDV-a nije prihod Vipneta, već državnog proračuna", dodatno ističu u Vipnetu. Tele2 Hrvatska, ujedno najmlađi operator na hrvatskom telekom-tržištu, nije konačne račune uvećao za PDV te njihovi korisnici neće osjetiti povećanje poreza jer su zapravo snizili cijene ne bi li im pribrojili viši PDV. Mobilni operatori, podsjetimo, ponovno plaćaju i trošarine od šest posto na prihode od glasa, SMS-a i MMS-a, a cijene nisu korigirali.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar deziderij
deziderij
07:24 03.03.2012.

Ma ovo nije moguće. Unjkavi ministar financija tvrdi kako će s višim PDV-om sve pojeftiniti a on je na tom području neprikosnoveni stručnjak.

DE
dex1
11:07 03.03.2012.

Ja sam korisnik VIP-a, ziivim u Zagrebu na Vrbanima - signal je takav da moram biti blizu prozora ili izaci na balkon da bi bilo donekle ok. Trenutno sam na bonovima, tarifa \"HOCU SVE\" i kad mjesecno das min 100kn , ukljuci se \"HOCU SVE +\" (na mjesec dana) - te cijene mozda pariraju donekle tele2... Ma sad cemo svi kod Todorića u MobilPlus.... hahahaha

MU
muh
07:14 03.03.2012.

Pa kako je to moguče kag kumrofški ekonomista linić uvjeraval da viši PDV su nižje cijene?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije