Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI PROIZVOD

Putujete? Ova aplikacija otkriva na kojoj strani će biti sunce

sunny side
Sunny side
18.02.2013.
u 09:53

Sunny side osmislila je učiteljica iz Kaštela koja često putuje na relaciji Split-Zagreb

Koliko puta vam se dogodilo da putujete autobusom i nekoliko neugodnih sati provedete uz prozor neprestano obasjan suncem? Rješenju se dosjetila Milanda Miliša, 33-godišnja učiteljica iz Kaštela koja je u suradnju s Neuralabom napravila aplikaciju za Appleov operativni sustav koja pokazuje na kojoj će strani tijekom putovanja biti sunce. Na ideju je došla jer joj se i samoj dogodilo da tijekom učestalih petosatnih putovanja na relaciji Split-Zagreb završi na sunčanoj strani.

- Problematika se ponavljala jer su se putovanja odvijala uvijek u drugo godišnje doba i drugačiji dio dana. I tu se rodila ideja. Zašto ne bih imala aplikaciju koja će izračunati putanju sunčane strane od točke A do točke B, ako k tome priložim podatak o datumu polaska i vremenu polaska (sati)? Prema tom izračunu sama ću odrediti koje mjesto za sjedenje odabrati, bez obzira na prevozno sredstvo - objašnjava M. Miliša. Aplikacija je globalna i pokriva cjelokupno tržište.

>> Mladić s PMF-a izumio navigacijsku aplikaciju za iPhone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije