Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bilo je to 1982.

Prije točno 30 godina izdan je prvi album na CD-u. Znate li koji?

billy joel
01.10.2012.
u 13:38

Riječ je o prvom albumu izdanom na tada novom formatu koji je tijekom sljedećih desetljeća osvojio svijet

Prije točno 30 godina, 1. listopada 1982. godine, album američkog glazbenika Billyja Joela "52nd Street" izdan je na CD-u. Riječ je o prvom albumu izdanom na tada novom formatu koji je tijekom sljedećih desetljeća osvojio svijet svojom čistoćom zvuka i praktičnošću.

Zanimljivo je da "52nd Street" tada nije više bio nov album – na ploči je izdan još 1978. godine, a četiri godine kasnije izdao ga je Sony kako bi promovirao svoj novi CD-player CDP-101 koji je tada bio u prodaji samo na japanskom tržištu.

Ključne riječi

Komentara 1

PL
plavac
16:26 01.10.2012.

nije istina... prvi album u povijesti glazbe koji je izašao na CD-u je bio album Brucea Springsteena "Born in the USA"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije