Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škola programiranja

Prijavite svoju djecu i tinejdžere na besplatne radionice programiranja uz Coding Giants!

Coding Giant
05.02.2024.
u 14:45

Nakon šestomjesečne pauze, najveća programerska manifestacija za djecu i mlade, Code with Giants, se ponovno vraća, već sedmi put! Besplatne radionice programiranja su izuzetno popularne, a do sada ih je pohađalo više od 10 000 djece. Škola programiranja uskoro otvara svoja vrata za djecu i mlade, stoga je sada pravi trenutak da se pridruže ovoj jedinstvenoj programerskoj avanturi.

Besplatne online radionice održat će se u subotu, 10. veljače, i nedjelju, 11. veljače 2024., a namijenjene su djeci i tinejdžerima od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Za sudjelovanje je potrebna samo dobra volja, stabilna internetska veza i prethodna prijava na web-stranici.

Istraživanje AI svijeta

Na prethodnim radionicama održanima u rujnu sudjelovalo je preko 2000 djece, a ove veljače pozivamo zainteresirane mlade programere da se pridruže njihovoj posebnoj inačici programa „Code with Giants – Istraživanje AI svijeta“. Radionice će odvesti djecu i mlade na putovanje u svijet AI tehnologije koja se danas razvija brzinom svjetlosti – u svijet naše budućnosti. Učeći skripte i osnove programiranja, otkrit će

kako napraviti virtualnog asistenta i robota, te automatizirati koristeći napredne tehnologije. Radionice će uvesti male programere u kreativni AI svijet sa beskonačno mogućnosti, koje će oni kasnije sigurno htjeti istražiti! Sve je moguće tijekom radionica Code with Giants!

Što očekivati na radionicama?

Na radionicama mladi će naučiti osnove programiranja koristeći alate poput Scratcha i C# i tako dobiti priliku zakoračiti u AI svijet i početi svoje programersko putovanje.. Stručnjaci će ih provesti kroz osnove programiranja i skriptiranja, omogućujući im da razumiju kod i rješavaju probleme. Osim toga, dobit će priliku istražiti tehnologije koje su danas iznimno popularne i dio su naše budućnosti. Bit će to prilika da dublje razumiju svijet tehnologije koji ih okružuje.

Učenje programiranja višestruko je korisno

Za učenje programiranja potreban je intelektualni napor i sposobnost logičkog razmišljanja. Da bi se dijelovi koda spojili u funkcionalnu cjelinu, potrebne su preciznost, kreativnost, strpljivost i maštovitost. Sve to čini programiranje dobrim mentalnim treningom kojim djeca:

  • stječu analitičke vještine,

  • uče kreativno rješavati probleme,

  • razvijaju maštu,

  • postižu bolju produktivnost,

  • jačaju upornost i samopouzdanje,

  • lakše uče druge predmete,

  • stječu IT vještine korisne za buduću karijeru.

Upisi u tijeku

I vaš dijete može postati budući/a programer/ka! Prijave na besplatne radionice i upisi u semestralnu školu su u tijeku, a svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti putem web-stranice.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga nemojte propustiti priliku da se i vaša djeca pridruže ovoj nevjerojatnoj programerskoj avanturi! Vidimo se na radionicama "Code with Giants - Istraživanje AI svijeta"!

O Coding Giantsima

Sve je počelo s 50 studenata, a sada inicijativa uključuje desetke tisuća sudionika iz cijelog svijeta, kako uživo, tako i online. U akciji sudjeluju i mladi entuzijasti kodiranja iz preko 14 zemalja svijeta.

Sa svakim izdanjem raste broj sudionika i lokacija na kojima se održavaju radionice, ali ideja događaja ostaje ista - želimo pokazati da programiranje nema granica. Svatko školsko dijete, bez obzira na dob, spol ili mjesto stanovanja, može se upustiti u avanturu programiranja”, kaže Branka Bebić, koja je dovela Coding Giantse u Hrvatsku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije