Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
test: opel corsa

Potrošnja ispred sportskih performansi

opel corsa (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
06.11.2013.
u 17:00

Najveći adut isprobanog automobila ipak je potrošnja jer turbobenzinac u dinamičnoj vožnji troši 6,3 l/100 km

Iako je četvrta generacija Opel Corse na tržištu već sedmu godinu, još uvijek je vrlo tražena. U Hrvatskoj je ona u prvih osam mjeseci četvrti najtraženiji model ove godine. Od nedavno se u nju ugrađuje turbobenzinski motor iz Opelove game, 1,4-litreni Turbo sa 120 KS. S tim motorom Corsa može računati na umjereno sportske performanse jer ubrzanje nije strelovito, do stotke dolazi za 11,9 s. Ali, kad ubrza, fino se i stabilno može voziti većim brzinama, sve do maksimalnih 180 km/h. Turbo je donio golemu razliku u odnosu na isti motor bez turbopunjača, koji nas nije impresionirao.

Snižena sportska šasija

Trovratna Corsa stigla je u šminkerskom bijelom Color Edition izdanju. U bogatu opremu pripada, među ostalim, putno računalo, tempomat, dodatno zatamnjena stražnja stakla, B-stup u crnoj boji, razni estetski dodaci te snižena sportska šasija s modificiranim amortizerima. Aluminijski naplatci 16", zamijenjeni su doplaćenim 17" u bijeloj boji. Zbog sportske šasije i većih kotača Corsa vrlo lijepo leži na cesti i ima solidna vozna svojstva.

Potrošnja najveći adut

Najveći adut ovog automobila ipak je potrošnja jer 6,3 l/100 km prosječne potrošnje kod turbobenzinca, bez pretjerane pažnje pri stiskanju papučice gasa, smatramo odličnim rezultatom. Manjoj potrošnji u gradskoj vožnji pridonosi i start/stop sustav.

Cijena testiranog modela od 102.575 kuna vrlo je dobra uzmemo li u obzir opremu i motor koji Corsa nudi.

>> Adam crossover stiže iduće godine

>> Svježiji dizajn i novi dizelaš za Merivu

Komentara 3

DU
Deleted user
11:05 07.11.2013.

bilo koj auto sa 120 konja NE TROSI 6 litara goriva na 100km (osim po nizbrdici). cista marketinska navlakusa

GV
golub Vaso
12:35 07.11.2013.

Ovo su smješne performanse za 120 konja u B segmentu. Pa bolje brojeve ima svaki kompakt s 120 konja, dakle tu netko laže!

GV
golub Vaso
12:37 07.11.2013.

Ukratko, ima realnih 100 konja, a sa ovih navodnih 120 ulazi u skupu skupinu kod osiguranja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije