Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pogled u budućnost tehnologije i poslovanja

windays11
Arhiva VL
PR
Autor
PR članak
20.03.2012.
u 14:24

Poslovno-tehnološka konferencija Microsoft WinDays12 od 23. do 27. travnja u Staroj tvornici duhana u Rovinju donosi pregled aktualnih trendova i rješenja s područja tehnologije i poslovanja

Microsoft WinDays12 Technology predstavit će tehnološke inovacije i rješenja za unaprjeđenje poslovanja. Tijekom trajanja konferencije, od 23. do 26. travnja, bit će predstavljene nove usluge i proizvodi koji optimiziraju procese te omogućavaju kvalitetnije i konkurentnije poslovanje. Teme podijeljene u nekoliko segmenata bit će obrađene kroz predavanja i radionice. Predavanja i teme već su definirane u segmentima Infrastruktura, privatni oblak i virtualizacija te Razvoj i Poslovna rješenja, a u pripremi je i niz aktualnih tema koje će biti obrađene tijekom četverodnevne konferencije.

 Infrastruktura, privatni oblak i virtualizacija

 U sklopu ove teme održat će se niz predavanja koja će predstaviti novosti na području infrastrukture računalnih sustava s naglaskom na alate za izgradnju privatnog oblaka. Marin Franković s Visoke škole za primijenjeno računarstvo održat će predavanje pod nazivom "System Center 2012 App Controller" i pozabaviti se najnovijim članom System Center obitelji proizvoda, koji omogućava upravljanje privatnim oblakom/oblacima, odnosno resursima koji su korisnicima dostupni na Azure servisu. Robert Petrunić iz Algebre će se predavanjem "Cloud Security 2.0" pozabaviti sigurnošću u oblaku, a predavanje "Hyper-V 3.0 vs VMWare" prikazat će mogućnosti i funkcionalnosti nove verzije Hyper-V virtualizacijske platforme, koja stiže s Windowsima 8. Igor Pavleković iz Algebre bavit će se aplikacijama za korištenje Microsoft Lync sustava ("Mobilni i federirani Lync") te demonstrirati instalacijske zadatke i korake koje je nužno obaviti da bi se iskoristila puna funkcionalnost Lynca na mobilnim uređajima i federacija s partnerskim tvrtkama. "Realizacija privatnog oblaka - Microsoft Datacenter Services framework" tema je u kojoj će Ozren Kopajtić iz Microsofta ponuditi više informacija o Microsoft Datacenter Services (DCS) frameworku, modelu na temelju kojega Microsoft Services organizacija realizira velike projekte implementacije privatnog oblaka i konsolidacije infrastrukture IT sustava. Dragan Jelčić iz Meridijana IT reći će više o sustavima visoke dostupnosti koji postaju sve pristupačniji za tvrtke bez obzira na njihovu veličinu ("Sustavi visoke dostupnosti za sve, a ne samo za odabrane"), a Andrej Radinger iz Mobenda predstavit će napredne poslovne mogućnosti operativnog sustava Windows Phone 7 ("Windows Phone u Enterprise okruženju").

 Poslovna rješenja

 "Microsoft Project Server i SharePoint Server - savršen orkestar od dva člana" predavanje je Nenada Trajkovskog iz tvrtke ESKA predstavit će prednosti Project Servera 2010 za tvrtke i organizacije. Predavanje je namijenjeno voditeljima projekata i portfolio managerima koji žele upoznati mogućnosti vođenja projekata koristeći Project Server i SharePoint Server, ali i administratorima koji žele upoznati arhitekturu Project Servera i načine na koje se on uklapa s postojećim softverskim rješenjima. Darko Jovišić iz InfoCumulusa izabrao je temu "Social CRM - novi kanal u upravljanju odnosima s klijentima". Govorit će o društvenim mrežama, blogovima i forumima kao brzim kanalima komunikacije s klijentima, koji daju povratnu informaciju o kvaliteti poslovanja s tvrtkom. Koncept društvenog CRM-a sve je važniji pa će predavanje obuhvatiti i prikaz Social CRM funkcionalnosti unutar različitih Microsoft proizvoda: Dynamics CRM 2011, SharePoint 2010, Fast Search for SharePoint.

 Uz navedeno, na konferenciji će se moći čuti i brojna druga predavanja posvećena platformi za poslovnu produktivnost kroz proizvode kao što su Office 365 (Exchange, SharePoint i Lync u oblaku), napredne Office klijentske scenarije i brojne druge.

 Razvoj

 Aleksandar Zambelli iz Microsofta bavit će se temom "Windows Azure Media Services: Multimedijske usluge u oblaku". Ove godine Microsoft namjerava sve IIS multimedijske usluge prebaciti u oblak pod nazivom Azure Media Services. Predavanje predstavlja ključne značajke Azure Media servisa i objašnjava tko i kako može iskoristiti Windows Azure za učinkovitu i dalekosežnu isporuku videa kroz Internet. Tema Zambellijevog drugog predavanja bit će "Razvoj multimedijskih Metro aplikacija za Windows 8", a predstavit će nove multimedijske sposobnosti Windowsa 8 i nove metode razvoja video i audio aplikacija u Metro stilu. U predavanju namijenjenom SharePoint developerima i arhitektima, "Jesu li kvalitetna SharePoint rješenja samo mit?" , Adis Jugo iz tvrtke Plan B GmbH govorit će o primjeni standardnih i provjerenih modela arhitekture softvera na SharePoint rješenjima te kako povećati kvalitetu koda i poboljšati i automatizirati proces testiranja. Domagoj Pavlešić iz tvrtke Web-Ideja će se u temi "Što donosi Windows Phone "Tango" i budućnost?" baviti budućnošću Windows Phone 7 sustava te donijeti pregled novih mogućnosti i perspektive najmlađe mobilne platforme. Luka Abrus iz tvrtke Pet minuta obradit će temu "Trendovi razvoja mobilnih aplikacija", s naglaskom na Windows Phone 7, kao i usporedbu s drugim platformama u vidu načela razvoja, vrste korisničkog sučelja, repozitorija i objave aplikacija te načina prodaje istih. Poseban naglasak bit će na partnerstvu Nokije i Microsofta kroz WP7 Lumia modele te na novostima vezanima uz Windows Phone 7 platformu.

 Konferencija donosi i brojne druge teme poput Windowsa 8, novosti u Windows Azure platformi, novoga SQL Servera i slično.

 

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?