Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Subaru Impreza

Nova Impreza bit će prostranija i luksuznija

subaru impreza (1)
Foto: subaru
1/4
27.04.2011.
u 08:00

Novi bokser-motori i poznati Subaruov stalni pogon na sve kotače ostaju glavne odlike japanskog kompakta.

Najveća je zvijezda newyorškog salona automobila nova, četvrta generacija Subaru Impreze.

Kompaktni model, najpoznatiji po svojoj kultnoj sportskoj inačici WRX STi, Japanci su odlučili predstaviti u SAD-u, gdje Subaru prodaje mnogo svojih automobila. Ali za sve ljubitelje reli-verzije Impreze naglašavamo da će se WRX STi i dalje prodavati samostalno te da nije obuhvaćen ovom smjenom generacije.

Odmah je predstavljena u dvije karoserijske izvedbe – limuzini s četverim vratima i hatchback izvedbi s pet vrata.

Kako smo već navikli od automobilskog odjela Fuji Heavy Industries Ltd-a, dizajn je specifičan i pomalo konzervativan, ali nikoga ne ostavlja ravnodušnim – ili vam se sviđa ili vam se ne sviđa. 

Iako su vanjske dimenzije ostale iste, produžen je međuosovinski razmak, zbog čega će nova Impreza ponuditi više prostora, a posebno se naglašava da su pozornost posvetili novom konceptu interijera i kvaliteti materijala i završne obrade, vjerojatno imajući na umu da su u tom segmentu ispod razine premium segmenta kojemu po mehanici pripadaju.

Novosti ima i ispod poklopca motora. Tu se krije posve nov 1,6-litreni motor s četiri cilindra. Dakako, cilindri su u klasičnom bokser-rasporedu.

Nov je i peterostupanjski ručni mjenjač, a Impreza će biti dostupna i uz CVT (kontinuirani automatski mjenjač), sustav najnovije generacije.

Naravno, i dalje se Impreza diči stalnim pogonom na sva četiri kotača (AWD). I to u dvije izvedbe – posebna za ručni i posebna za CVT-mjenjač. 

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cickova
00:14 01.05.2011.

i još ružnija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije