Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE TESTIRANJE U TRI DRŽAVE

Netflix planira ukinuti dijeljenje lozinki: Uvest će dodatnu naplatu, korisnici nezadovoljni

Rekordan rast broja pretplatnika i prihoda Netflixa u 2020. godini
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
17.03.2022.
u 14:28

Brojni korisnici, naime, već dijele svoje korisničke račune s osobama izvan svog kućanstva, jednako kao i s onima s kojima žive

Jedna od najpoznatijih streaming platformi, Netflix, testira nove značajke koje bi trebale omogućiti dijeljenje jednog korisničkog računa izvan kućanstva. S obzirom na to da mnogi korisnici već dijele svoje korisničke račune i lozinke kako bi omogućili gledanje sadržaja i osobama izvan svog kućanstva, najnovija odluka američke tvrtke možda će ih potaknuti da svoje pretplate otkažu zbog porasta cijena. 

- Uvijek smo olakšavali ljudima koji žive zajedno da dijele svoj Netflix račun, uz značajke kao što su zasebni profili i višestruki streamovi u našim Standardnim i Premium planovima. Iako iznimno popularni, također su stvorili određenu zbrku oko toga kada i kako se Netflix može dijeliti. Kao rezultat toga, računi se dijele između kućanstava, što utječe na našu sposobnost ulaganja u sjajne nove sadržaje za naše članove - objavili su iz Netflixa te otkrili što planiraju uvesti te gdje će promjene prvo implementirati. 

- Proteklu godinu radili smo na načinima da omogućimo jednostavno i sigurno dijeljenje izvan kućanstva, uz nešto više plaćanje - naveli su iz Netflixa te dodali kako će tijekom sljedećih nekoliko tjedana pokrenuti i testirati dvije nove značajke za Čile, Kostariku i Peru. 

Prva će opcija biti "Dodajte dodatnog člana". Kako pojašnjavaju, na Standard i Premium paket moći će se dodati podračuni za do dvije osobe s kojima se ne dijeli kućanstvo. Svaka će osoba dobiti svih profil, personalizirane preporuke, prijavu i lozinku. Što se tiče cijene, nadoplata će biti oko 20 kuna po osobi. 

Netflix
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Druga opcija, "Prijenos profila na novi račun", omogućit će osobama koje dijele svoj račun da prenesu podatke o profilu bilo na novi račun ili podračun dodatnog člana. Na taj će se način očuvati povijest gledanja, popis sadržaja te personalizirane preporuke. 

- Svjesni smo da ljudi imaju mnogo izbora za zabavu, stoga želimo osigurati da sve nove značajke budu fleksibilne i korisne za članove čije pretplate financiraju sve naše sjajne sadržaje - zaključili su iz Netflixa te naglasili kako se promjene neće mijenjati nigdje u svijetu dok se ne usavrše u tri spomenute zemlje. 

Netflixov potez, sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, većini korisnika nije se svidio te navode kako bi ih implementacija odluke mogla potaknuti da u potpunosti otkažu svoje pretplate

- Zašto bismo ja i moja djevojka plaćali još više samo zato što svoje serije ponekad gledamo kod nje, a ne kod mene? Pokušajte popraviti svoj raspon sadržaja ako želite više novca i prestanite biti pohlepni… Možda je vrijeme da kažemo zbogom Netflixu i pozdravimo više drugih streaming servisa - jedan je od komentara s Twittera. 

Brojni korisnici, naime, već dijele svoje korisničke račune s osobama izvan svog kućanstva, jednako kao i s onima s kojima žive. Netflixova nova odluka tako im ne bi uvelike promijenila mogućnost gledanja sadržaja, nego bi samo označavala dodatni trošak. 

- Netflix će izgubiti puno korisnika ako stvarno ukinu dijeljenje lozinku. Kao da tvrtka želi propasti - ustvrdio je drugi korisnik Twittera. Mnogi dijele njegovo mišljenje. 

VIDEO Netflixov dokumentarac o Ronaldovoj Georgini ima najgore ocjene publike: 'Plitko i površno'

Ključne riječi

Komentara 1

NN
novo nenormalni
15:41 17.03.2022.

odličan lgbt...servis za gledanje filmova i sreija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije