Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gama 2013.

Naoštrena koplja - Dinamičnija no ikad, Astra čeka Golf VII

'2013OPCAstra03_nnn_aut_2908'
Foto: 'Axel Wierdemann'
1/4
05.10.2012.
u 20:50

Kompaktni Opel izgleda dinamičnije nego ikada do sada, a gamu su upotpunili i novim izvedbama, bogatijom opremom, modernim tehnologijama, učinkovitijim motorima...

Na sve žešću krizu u europskoj autoindustriji - ali i na to što se krajem godine na tržištu očekuje novi VW Golf - Opel odgovara oštrom ofenzivom. Predstavio je cijelu paletu modela iz linije Astra za 2013. godinu. Kompaktni Opel izgleda dinamičnije nego ikada do sada, a gamu su upotpunili i novim izvedbama, bogatijom opremom, modernim tehnologijama, učinkovitijim motorima... Ukupno će ponuditi četiri karoserijske izvedbe, šest benzinskih te jednu plinsku izvedbu, kao i pet razina dizelske snage.

>> FOTO Pogledajte prve fotografije novog Golfa 7

Astra Sedan, koju su do sada sramežljivo nudili na manje zahtjevnim tržištima Istočne Europe, izlazi i na zapadna tržišta te se postavlja ravnopravno uz kompaktnu Astru s peterim i trojim vratima te uz Sports Tourer, odnosno karavansku izvedbu. Očekuje se da će 25 posto prodanih limuzinskih izvedbi Astre novi dom pronaći u Zapadnoj Europi, a 75 posto otići će u Istočnu i Srednju Europu. Velik adut Astre Sedan svakako je prtljažnik od 460 litara, ali i to što su proporcije dobro pogođene, pa automobil djeluje skladno i elegantno. U vožnji je udoban i predvidljiv. Ergonomska sjedala za svaku su pohvalu.

Dok će za Astrom Sedan posegnuti kupci koji za pristojnu cijenu traže prostran kompaktni model s većim prtljažnikom, sportski nastrojenim vozačima oči će zaiskriti pred Astrom OPC, najsnažnijom i najbržom Astrom. Njezin dvolitreni turbobenzinac od 280 konja raspolaže s čak 140 KS i 200 Nm po litri obujma, što mu omogućava da je do stotke potjera za šest sekundi, uz maksimalnih 250 km/h. Proizvođač tvrdi da to vlasnika vozila ne bi trebalo otjerati u bankrot jer na 100 km u prosjeku traži 8,1 litru goriva. Trošila ona ili ne, vlasniku ovakvog modela važniji su agilnost i stabilnost te lakoća kojom i pri većim brzinama svladava zavoje. Astri OPC poboljšana je aerodinamika, dobila je nove spojlere i ispušne cijevi. Sviđa vam se sportski štih, želite nešto drukčije, ali OPC vam je ipak malo previše? U Astrinoj gami dizajnom i voznim osobinama ističe se i običan GTC, šminkerska izveba čije panoramsko vjetrobransko staklo seže i iznad glave vozača.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
22:45 05.10.2012.

na sve žešću krizu Opel odgovara sa 87 konjskih snaga za 116000 kuna. VIC dana. A za malo vise konja traže 250000. Šaljiva neka ekipa

SP
slučajni paradoks na vlasti
21:32 05.10.2012.

Ne izgleda loše, možda malo prekompaktno za moj džep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije