Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobiteli

Microsoft lansirao novu mobilnu platformu Wp7

lg optimus 7
Foto: vl
1/3
12.10.2010.
u 09:21

U Hrvatskoj su i Vipnet i T-Mobile požurili najaviti svoje 'mobilne' uzdanice s Microsoft phone 7 platformom.

Microsoft je lansirao novu platformu Windows Phone 7, koja će za sada biti ugrađena u neke nove 'pametne telefone' HTC-a, Samsunga, LG-a i Della. Uređaji će biti dostupni kod 60 operatora odnosno 30 zemalja diljem svijeta. No cijeli portfelj neće biti dostupan na svim tržištima, dok će neki operater imati ekskluzivna prava na određene uređaje. Prva pošiljka mobitela stići će u Europu 21. listopada.

U Microsoftu vjeruju da je došlo vrijeme drastičnih promjena na tržištu mobitela te da je njihov operativni sistem ono što korisnicima treba. Tri ekrana (računalo, televizor i mobitel) su ono što Microsoft želi objediniti i učiniti dostupnim svojim korisnicima bili gdje i u bilo koje vrijeme.

Usmjerenost na korisnika i njegove potrebe te dostupnost sadržaja neovisno o aplikacijama te objedinjenost svih Microsoftovih proizvoda jest ono po čemu se nova platforma Wp7, tvrde u Microsoftu, razlikuje od glavnih im konkurenata Applea i googleova Androida. Andy Lees, predsjednik Microsoft komunikacijskog biznisa, izjavio je: Odlučili smo zaustaviti i resetirati sve. Hoće li im to uspjeti, pokazat će tržište vrlo brzo.

U Hrvatskoj su i Vipnet i T-Mobile požurili najaviti svoje 'mobilne' uzdanice s Microsoft phone 7 platformom. Tako da Vipnet uskoro, a svakako prije blagdana najavljuje prodaju HTC- ov 7 Trophy, Dellov Venue Pro te Samsungovu Omniu 7.

T-Mobile pak, ekskluzivno će već tjedan dana nakon europske premijere Wp7-ice početi prodavati LG-jev Optimus 7.

 

Ključne riječi

Komentara 1

IN
InfoMan
18:40 15.10.2010.

\"U Microsoftu vjeruju da je došlo vrijeme drastičnih promjena na tržištu mobitela te da je njihov operativni sistem ono što korisnicima treba\" ma apsolutno se slazem i zato su izbacili Copy&Paste i multitasking. Koji su to id....ti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije