Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
haker probio ios

Korisnici iPhonea pripazite na lažne SMS-ove!

'23.09.2010., Zagreb - Predstavljen novi iPhone 4 koji ce se poceti prodavati od ponoci.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
21.08.2012.
u 08:36

iPhone je posebno osjetljiv na ovakvu vrstu prevare jer zbog načina "odgovaranja" na SMS-ove postoji mogućnost da se prikaže kako je poruka stigla od nekog poznanika, a odgovor na tu poruku zapravo završi kod treće osobe

Iako se hvale svojim dizajnom i brojnim aplikacijama koje ima iPhone, iz Applea su korisnicima poručili neka se klone SMS-ova nakon što je jedan od istaknutih hakera pod2g objavio kako je pronašao način kako promijeniti broj pošiljaoca poruke kako bi korisnicima iPhonea izgledalo da poruka stiže od nekog od njihovih poznanika, dok se zapravo radi o upadu u njihov privatni život. Naime, "pogreška u sustavu" može se iskoristiti "za slanje SMS-ova u ime banke, pa će vas tako vaša banka zatražiti osobne podatke" ili ćete dobiti slične lažne poruke.

Nedostatak na koji je pod2g upozorio navodno postoji od trenutka kad su SMS-ovi implementirani u iPhone, a postoji čak i u novom iOS6, odnosno novoj generaciji Appleovog softwarea za iPhone.

iPhone je posebno osjetljiv na ovakvu vrstu prevare, prenosi Mashable, jer zbog načina "odgovaranja" na SMS-ove postoji mogućnost da se korisniku prikaže kako je poruka stigla od nekog poznanika, a odgovor na tu poruku zapravo završi kod treće osobe.

Apple je zbog nedostataka koje je naveo haker upozorio svoje korisnike da iMessage aplikaciju koriste kad god je to moguće.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:13 23.08.2012.

Meni se cini da je dovoljno ne odgovarati na SMS direktno, vec treba uvijek kreirati novu poruku i izricito navesti kome je saljem. Neznam sto je iMessage, no ako je to neka usluga na nekom Applovom serveru, po cemu bi bilo sigurnije slati poruke s povjerljivim podacima preko te usluge nego diretno primaocu preko lokalnog operatera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije