Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMSUNGOVI NOVITETI

Metalni Note 4, revolucionarni Note Edge i Gear VR

Samsung
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
03.09.2014.
u 17:06

Nova generacija Samsungova phableta bit će dostupna početkom listopada

Četvrtu generaciju Galaxy Notea predstavio je danas Samsung uoči sajma IFA u Berlinu. Novi phablet zadržao je 5,7-inčni zaslon "trojke", no sada dolazi u metalnom okviru, što se može protumačiti kao priprema za novu tržišnu bitku s Appleom, koji bi idući tjedan trebao predstaviti veći iPhone.

Quad HD zaslon razlučivosti 2640 x 1440 piksela tehnologije Super AMOLED, poručuju iz Samsunga, omogućuje poboljšane kutove gledanja i izuzetno brzo vrijeme reakcije. Glavna kamera od 16 megapiksela opremljena je pametnim optičkim stabilizatorom slike koji poništava trešnju kamere i automatski produljuje vrijeme ekspozicije u slučaju slabijeg osvjetljenja, a tu je i 3,7-megapikselna prednja kamera s f1.9 koja osigurava kut snimanja od 90 stupnjeva te široki kut do 120 stupnjeva.

Uz Note 4 dolazi i nova olovka S Pen koja pruža autentičnije iskustvo pisanja. Galaxy Note 4 bit će dostupan u crnoj, bijeloj, brončano-zlatnoj i ružičastoj boji diljem svijeta početkom listopada.

Samsung je predstavio i novi uređaj Note Edge s karakterističnim zaslonom od 5,6 inča koji se širi i preko bočnih rubova, što omogućuje brzi pristup često korištenim aplikacijama, upozorenjima i funkcionalnostima uređaja jednostavnim povlačenjem prsta. Galaxy Note Edge bit će dostupan u crnoj i bijeloj boji "na određenim tržištima", izvijestili su iz Samsunga. Iz južnokorejske tvrtke ovaj uređaj predstavljaju revolucionarnim - hoće li se ovakav tip zaslona proširiti ostaje nam vidjeti.

 

Samsung je u Berlinu predstavio još jedan novitet - Gear VR, uređaj za virtualnu stvarnost razvijen u suradnji s Oculusom, tvrtki poznatoj po sličnom, ali mnogo složenijem uređaju Rift. Gear VR kao zaslon koristi jedino Note 4, a oni koji su ga imali prilike isprobati tvrde da je iskustvo gledanja gotovo jednako kao na Riftu.

Samsungove "naočale" bit će dostupne u bijeloj boji ove godine, ali cijena nije poznata.

 

>> Samsung će do 30. studenog prestati proizvoditi plazme

>> Samsung Galaxy Tab S premijerno predstavljen u Hrvatskoj

Komentara 1

Avatar SMECHAR
SMECHAR
13:10 04.09.2014.

Gledao sam malo prijenos jucer. Novi sat, cetvrta generacija Notea i ovaj Note Edge, ovo zadnje nisam bas ocekivao. Ovako mi se cini zanimljivim samom cinjenicom da je drugaciji. Novi mobiteli su strasno poceli liciti jedan drugome pa je lijepo vidjeti nesto sto ne lici na niti jedan postojeci model. Cijena ce sigurno biti oko 6000 kn, koliko je kostao i Note3 kada je izasao. Toliko sigurno ne vrijedi, na Njuskalu ce cijena pasti na jedno 4500 kn do Bozica pa si mozda taj Edge kupim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije