Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAULA JANUSZKIEWICZ:

'Ista lozinka na više stranica pojednostavljuje cyber-napade'

Paula Januszkiewicz
WinDays
21.03.2013.
u 14:11

Fokus tehnološkog programa WinDaysa na novoj je generaciji Microsoftovih rješenja, a sudionici će moći, između ostalog, poslušati različita tehnološka izlaganja

Umag pod okupacijom robota, a priča se o četvrtoj industrijskoj revoluciji, o naprednom društvu i konkurentnom gospodarstvu? Glavna im je parola: Tehnologija. Poslovanje. Potakni uspjeh. Zapravo, stvari su vrlo jednostavne. Riječ je o Microsoftovoj 13. WinDays konferenciji, koja se održava od 22. do 26. travnja u Umagu. Ove godine su WinDaysi uzbudljiviji nego ikad prije. Osim već uobičajene podjele na tehnološki i poslovni dio konferencije, posjetitelji će moći uživati u brojnim drugim sadržajima u Umagu.

U tehnološkom programu posjetitelji su već navikli na vruće novosti iz svijeta tehnologije. Značajan fokus ovogodišnjeg tehnološkog smjera bit će na novoj generaciji Microsoftovih rješenja, kao što su Azure, Windows Server 2012, novi Office, SharePoint, Lync i drugi proizvodi pod „okriljem“ sustava Office. Mnogi će imati priliku i upoznati ključne Microsoftove tehnologije i proizvode od samoga početka te naučiti osnove iz područja drukčijih od onih kojima se standardno bave, u sklopu „Back to Basics“ predavanja. Dio predavanja bit će posvećeno IT tvrtkama svih stupnjeva „zrelosti“ pa tako i onima koji tek počinju istraživati poduzetnički život, odnosno startupima koji imaju mogućnost razvoja vlastitih rješenja i podršku u sklopu BizSpark programa. Na samim WinDaysima održat će se i „veliko finale“ Software Startup Akademije, Microsoftove nove inicijative koju provode na fakultetima u Zagrebu, Osijeku i Splitu, a sa studentima dijele znanje i vještine za razvoj proizvoda i rješenja i s tehničke i s poslovne strane.

Ujedno, na konferenciji su uvijek i standardno dobri predavači. Njima će se ove godine pridružiti i Hrvoje Benko, Hrvat koji radi u Microsoft Researchu te Paula Januszkiewicz, stručnjakinja za sigurnost.

– Kada govorimo o računalnoj sigurnosti, moja prva preporuka korisnicima je da budu svjesni potencijalnih opasnosti. Najčešći je problem korištenje iste lozinke na različitim internetskim stranicama i servisima. To pojednostavljuje svaki napad na korisnički račun. Ako riješimo to pitanje, možemo se posvetiti nekim drugim čimbenicima koji smanjuju rizik, kao što je zaštita osobnih informacija, korištenje složenih lozinki te čitača pametnih kartica za prijavu na sustav ili čitača otiska prsta, autentifikacijskih servisa na javnim mjestima i slično – istaknula je Paula Januszkiewcz, revizor za IT sigurnost, specijalist za proboj računalnih sustava te Enterprise Security MVP i trener (MCT), kao i Microsoft Security Trusted Advisor.

Poslovni dio konferencije će se baviti temama o podizanju konkurentnosti, stvaranju radnih mjesta i ubrzanom rastu domaćega gospodarstva. Kao misao vodilja u tome nametnula se četvrta industrijska revolucija i činjenica da tehnologija nezaustavljivo mijenja način promišljanja i poslovanja. Pritom ubrzani tehnološki razvoj stavlja fokus na automatizaciju procesa u proizvodnji te i na robote, ICT, nano tehnologiju, nove materijale, nove poslovne modele i slično koji zauzimaju sve važnija mjesta u tim procesima. U temama konferencije istaknut će se i nužna povezanost obrazovanja, vještina te istraživanja i razvoja (R&D-a) na konačan budući uspjeh nacije. Svoja znanja i iskustva o tome će podijeliti najugledniji znanstvenici sa svjetskih sveučilišta i instituta. Jedan od njih je Stephane Garelli s International Institute for Management Development i vođa tima koji stvara Godišnjak svjetske konkurentnosti, pa ćemo doznati zašto je Hrvatska 57. od 59 zemalja na listi Godišnjaka i što možemo učiniti da napredujemo na listi, koju koristi i Nacionalno vijeće za konkurentnost.

Najvažniji dan ovogodišnje WinDays konferencije je petak, kada će se postaviti strateški okvir za napredak Hrvatske, a rezultati tih zaključaka će se pratiti na daljnjim Microsoftovim konferencijama i događanjima.

>> S. Garelli na WinDaysima prolazi izazove svjetske konkurentnosti

Komentara 1

Avatar flegmatik
flegmatik
16:56 21.03.2013.

'Ista lozinka na više stranica pojednostavljuje cyber napade' Uauuu! Ne bi mi to nikad palo na pamet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije