Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNO PRATITI UPOZORENJA

Informacije o vremenu na dohvat ruke: Ovo su popularne aplikacije za praćenje prognoze

Weather apps
Foto: SINA SCHULDT/DPA
1/3
04.08.2023.
u 12:53

The Weather Channel ima jednu od najpoznatijih i najpouzdanijih aplikacija, AccuWeather je nagrađivana aplikacija koja je ujedno i glavni pružatelj usluga za brojne tvrtke i televizijske kuće...

Nepovoljno vrijeme prisutno je diljem Europe u srpnju i kolovzu pa tako i u Hrvatskoj. Obilne oborine danas su, primjerice, poplavile Sloveniju, a nepogode se očekuju danas i sutra u Hrvatskoj. S obzirom na učestale oluje i nevremena, građane se upozorava da redovito prate vremensku prognozu i upozorenja. Mnogi se zbog toga okreću aplikacijama koje mogu instalirati na pametni telefon, s obzirom na to da im informacije tako uvijek mogu biti na dohvat ruke. Iako svaki pametni telefon ima već unaprijed instaliranu vremensku prognozu, postoji još niz drugih aplikacija koje korisnici sami mogu instalirati. Tportal izdvojio je nekoliko aplikacije za koje ističe da postaju sve bolje i pouzdanije zahvaljujući satelitima i razvoju meteorologije.

The Weather Channel

The Weather Channel ima jednu od najpoznatijih i najpouzdanijih aplikacija za vremensku prognozu koja redovito obavještava o promjenama vremena. Pokriva osnovne elemente i informacije, uz izvanredne vijesti te upozorenja na grmljavinu i pljuskove. Također, na aplikaciji se mogu pronaći mape koje prikazuju količinu padalina te informacije o vjetru. Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iOS uređaje.

AccuWeather

AccuWeather je nagrađivana aplikacija koja je ujedno i glavni pružatelj usluga za brojne tvrtke i televizijske kuće. Omogućuje praćenje trenutne vremenske prognoze, prognozu za nekoliko dana, sat po sat, kao i dugoročne prognoze. Sadrži sve osnovne informacije o meteorološkim uvjetima, slike s radara i upozorenja. Dostupna je i na hrvatskom jeziku.

VEZANI ČLANCI:

HRT Meteo

HRT Meteo obuhvaća detalje o vremenskoj prognozi putem informacija koje prikuplja sa službenih metereoloških postaja DHMZ-a i ostalih metereoloških službi u Europi. Besplatna je i jednostavno se koristi, a sadrži sve ključne informacije, kao i radarske slike. 

Weather&Radar/Vrijeme&Radar

Na aplikaciji Vrijeme&Radar moguće je na prognostičkoj karti pratiti kretanje vremenskih prilika i njihova intenziteta. Aplikacija prati prognozu po satu za današnji i sutrašnji dan, kao i do 14 dana unaprijed. Također, predviđa kolike su šanse za padaline. Osim toga, ima prikaze radara, informacije o UV ideksu, zagađenju i slično. 

Weather Underground

Na aplikaciji Weather Underground promjene vremena mogu se, također, pratiti iz sata u sat. Ona nudi posebno izvješće za skijaše te uvid u niz web kamera postavljenim na raznim lokacijama u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Jezična podrška uključuje i hrvatski jezik. 

VIDEO Teške posljedice poplave u Sloveniji: Voda ušla u kuće

Komentara 1

ZD
ZDRU
16:30 04.08.2023.

Najbolju radarsku sliku za zapadnu Hrvatsku ima arso.gov.si (a prenosi ju i istramet.com)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije