Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cenzura

I Yahoo se našao na meti napada kineskih hakera

yahoo
Yahoo
31.03.2010.
u 15:10

Računi e-maila na Yahoou stranih novinara koji rade u Kini i Tajvanu napadnuti su na jednak način kao i oni na Googleovu Gmailu. Organizacija stranih dopisnika u Kini (FCCC) potvrdila je osam slučajeva napada od početka ovoga tjedna.

I Yahoo se našao na meti napada kineskih hakera. Yahooovi računi e-maila stranih novinara koji rade u Kini i Tajvanu napadnuti su na jednak način kao i oni na Googleovu Gmailu. Organizacija stranih dopisnika u Kini (FCCC) potvrdila je osam slučajeva napada od početka ovoga tjedna.

Iako Yahoo osuđuje ove napada, organizacija FCCC optužila ga je da svoje korisnike nije na vrijeme informirao o situaciji.

- Yahoo nije odgovorio na naše upite o napadima niti je svakom korisniku e-maila koji je napadnut rekao na koji način su hakeri pristupili računu - kažu u FCCC-u.

U Yahoou se pravdaju da im je sigurnost i privatnost korisnika e-maila uvijek na prvom mjestu. Dopisnik Irish Timesa iz Kine Clifford Coonan rekao je da je nakon logiranja na svoj e-mail na Yahoou ugledao samo poruku o greški.

- Ne znam tko to radi, ali Yahoo nas o tome nije informirao. Čini se da se to događa svim novinarima i akademicima u Kini i upravo zato je to malo sumnjivo - rekao je Coonan.

Napadi na Yahooove račune dogodili su se u jeku sukoba Googlea i kineskih vlasti koje je Google optužio za cenzuru svoje tražilice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije