Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno iz Seula

Hyundai Elantra - atraktivni kompakt u rujnu u Hrvatskoj

hyundai elantra (1)
Foto: Hyundai
1/7
30.06.2011.
u 08:30

Iako je cjenovno iznad konkurencije, od bogato opremljene i atraktivne Elantre puno se očekuje

Novu Elantru Hyundai će hrvatskom tržištu ponuditi u rujnu. Doznali smo to u Južnoj Koreji, kamo smo se uputili kako bismo novu, petu generaciju korejskog kompakta, isprobali, ali i proizvođaču dali svoje mišljenje o vozilu, jer se nad Elantrin dolazak u Hrvatsku bila nadvila velika dilema.

I, kakvo je mišljenje? Automobil izgleda odlično - predstavlja novi, moderan dizajn; fluidne linije oblikovane su po uzoru na strujanje vjetra. Njezin dinamičan profil nalikuje profilu kakvog sportskoga coupea. Prostora nudi dovoljno za pet odraslih osoba, interijer je inovativno i ergonomski posložen. U vožnji se Elantra također pokazala izvrsnom, zanemarimo li automatski mjenjač koji nam baš i nije 'legao'. Ručni 6-brzinski mjenjač čini nam se daleko boljim izborom. Ovjes je uštiman kako treba, Elantra je udobna, s lakoćom guta neravnine na cestama, ali ujedno je dovoljno tvrda da pruži užitak dinamične i precizne vožnje. No - i sad zapravo dolazimo do razloga dileme s početka priče - cjenovno će nova Elantra biti malo iznad konkurencije. Konkurencija (Chevrolet Cruze, Renault Fluence...) se vrti oko 100.000 kuna, a Elantra bi trebala biti nešto skuplja.

Hyundai takvu cijenu objašnjava činjenicom da se radi o novijem modelu koji će, usto, biti bitno bogatije opremljen. Ne žele nuditi 'goli' automobil samo da bi cjenovno bili ispod konkurencije, iako su svjesni da mnogi kupci gledaju isključivo cijenu. Oni kojima su, pak, bitne i neke druge vrijednosti - poput spomenutih izvrsnih voznih osobina i bogate opreme - zacijelo će razmišljati o Elantri. Kompakt od kojega Hyundai očekuje da se dokaže kao najbolji u klasi korak je više u višegodišnjim Hyundaijevim nastojanjima da bitno podigne razinu kvalitete svojih vozila. Bogatom opremom proizvođač udovoljava vozačima kojima nije bitno samo da je automobil povoljan, već žele biti zadovoljni i njegovim komforom te opremljenošću. Nova Elantra serijski donosi, uz ostalo, ABS, ESP, dodatni sustav stabilnosti, šest zračnih jastuka. Kad u rujnu stigne na naše ceste, taj kompaktni sedan nudit će se u tri razine opremljenosti.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar potrosnja-goriva.net
potrosnja-goriva.net
11:00 01.07.2011.

Jako lijep i skladan auto, koji se treba još dokazati na tržištu. Tipičan \"valovit\" Hyundai design.

DM
dmikla12
09:17 05.07.2011.

ako će biti dobra i pouzdana kao stari model onda je best buy!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije