Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOLOGIJA Hrvati prvi razbili zaštitu najpopularnijeg mobitela

Hrvatski haker otključao iPhone

teh-iphone-txt.jpg
import
07.08.2007.
u 11:46

Appleov je iPhone veliki izazov za hakere koji se natječu koji će prvi otključati telefon koji je tako zaključan da se može koristiti samo na jednoj mreži: američkom AT&T-u.

Od 29.6., kada je izišao na tržište, hakeri širom svijeta pokušavaju zaobići zaštitu, ali bez uspjeha. Možda najpoznatiji haker današnjice, Norvežanin "DVD Jon" uspio je "otključati" iPhone tako da radi na bilo kojoj europskoj mreži ali nakon "otključavanja" njime se ne može telefonirati već samo slušati glazba i pristupati internetu.

Ono u čemu nije Norvežanin, uspio je Hrvat "Saša iz Krka", koji je jučer na internetskom forumu Hackintosh objavio kako je uspio natjerati iPhone da radi u "jednoj hrvatskoj mobilnoj mreži", a objavio je i upute kako ga "otključati" pomoću naprave za čitanje i pisanje na SIM-kartice te SIM-kartice starog tipa kao i softver kojim se uređaj može otključati. Sve se to događa u trenutku kad Apple još pregovara s mobilnim operaterima u Europi: još uvijek se ne zna koji će operater ekskluzivno nuditi iPhone u Europi, poput AT&T-a u Americi.

U Hrvatsku, kako su nam rekli u distributeru Applea za Hrvatsku, iPhone stiže tek 2008.


Nema ekskluzive

Dok Apple još pregovara s operaterima koji će ekskluzivno nuditi iPhone, Saša iz Krka na internetskom forumu Hackintosh objavio je upute i softver za otključavanje uređaja

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije