Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noviteti

HP predstavio nove linije zaslona: IPS tehnologija dostupna svima

monitori (1)
Foto: HP
1/13
31.01.2013.
u 22:07

Tehnologija IPS ( In-Plane Switching) omogućuje izvrsne kutove gledanja (178 stupnjeva vodoravno i okomito) te kontrast i osvjetljenje koji su kvalitetniji nego kod uobičajenih TN (Twisted Nematic) panela.

Tvrtka Hewlett Packard predstavila je u četvrtak najnovije proizvode iz segmenta monitora, pisača i tableta, a najzanimljiviji je svakako bio prvi na svijetu zaslon s ugrađenim rješenjem Beats Audio, 27-inčni monitor HP ENVY s tehnologijom IPS.

Tehnologija IPS ( In-Plane Switching) omogućuje izvrsne kutove gledanja (178 stupnjeva vodoravno i okomito) te kontrast i osvjetljenje koji su kvalitetniji nego kod uobičajenih TN (Twisted Nematic) panela.

Uz to predstavljeni su i monitori HP IPS (22xi-23xi) koji svojom cijenom od 1390 i 1499 kuna IPS tehnologiju čine dostupniju svima. U paleti monitora predstavljen je i novi HP x2401 od 24 inča s pozadinskim LED osvjetljenjem. Njegova je posebnost što je iznimno tanak (11 mm), te opremljen tehnologijom MVA koja omogućuje široke kutove gledanja te žive i konzistentne boje.

Treba spomenuti i L-konektore (zahvaljujući kojima kablovi ostaju u pozadini) te podesivi stalak koji omogućuje vrlo jednostavno namještanje zaslona u željenu poziciju. Istovremeno se, zahvaljujući nosaču VESA, zaslon može postaviti i na zid.

 

Osim monitora i pisača, predstavljeni su i novi tablet HP ElitePad sa takozvanim Smart Jacketom, te HP ENVY x2 - snažno i iznimno tanko hibridno računalo čija su prednost dva uređaja u jednom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije